Aanbieding

Weer hond uit snikhete auto bevrijdt in Roermond

Ingeslagen autoruit met hond achter raam dog-angry

De hond was achtergelaten in de auto terwijl de verzorgers gingen winkelen in het Outlet Centrum

© Politie Roermond / Facebook

Vrijdag 2 juli heeft de politie van Roermond een uitgedroogde hond gered uit een snikhete auto.

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

Afgelopen vrijdag trof de politie van Roermond een Golden Retriever aan in een geparkeerde auto op het parkeerterrein van het Outlet Centrum. De auto stond in de volle zon geparkeerd en het was duidelijk te zien dat het beestje het erg warm had. De politie twijfelde geen moment en sloeg het raam in om de oververhitte hond te bevrijden. 

Ongemerkt gevaar

Het was geen bloedhete zomerdag afgelopen vrijdag. Geen hoge temperaturen van boven de 25 graden maar een matig weertje. Dit is waar de verzorgers waarschijnlijk de mist ingingen. Hoewel je onder geen enkele omstandigheid je hond alleen achter zou moeten laten in de auto, leek het vanwege de temperatuur van rond de 20 graden geen probleem voor deze hondenouders. Waar zij geen rekening mee hielden is dat zelfs met lagere temperaturen het heel snel, heel heet kan worden in een auto. Bij 21 graden buiten is het in een auto binnen 30 minuten 40 graden! Daar wil je als mens ook niet inzitten, laat staan als viervoeter met een dikke vacht!

Hond in de auto in de volle zon = ruit eruit!!

De politie van Roermond is heel duidelijk op Facebook. Bovenaan het bericht waarin ze verslag doen van het voorval reikt de titel: “Hond in de auto in de volle zon = ruit eruit!!”. ‘En terecht’, vinden de meeste volgers. 

In hun bericht laten ze weten dat de hond erg dorstig was en onmiddellijk van water is verzien. Daarna is de dierenambulance gekomen om het diertje mee te nemen voor onderzoek. De winkelende hondenouders waren op het moment van het bericht van de Politie nog niet gevonden. Zij kunnen hun Golden Retriever ophalen bij de dierenambulance, die waarschijnlijk een hartig woordje met ze zullen spreken!

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen