Aanbieding

twee handhavers lopen op straat

Handhavers zijn uitgerust met warmtecamera's om te bewijzen dat een hondendrol nog vers is

© Fortgens Photography / Shutterstock

Boa's krijgen warmtecamera's om warme hondendrollen op te sporen

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds Bijgewerkt op

Voortaan kom je niet meer weg met een smoesje dat die hondendrol niet van jouw hond is. 

Een vaak gehoorde smoes is dat de verse hondendrol van een andere hond is, of dat de hond alleen wat aan het snuffelen was. Met deze smoesjes komen hondenbezitters in de gemeente Twenterand niet meer weg wanneer ze de hondendrollen van hun viervoetige vrienden niet opruimen. 

Handhavers van de gemeente Twenterand zijn tegenwoordig uitgerust met geavanceerde warmtecamera's om te bewijzen dat een hondendrol nog vers is. Op deze manier houden de smoesjes geen stand en worden overtreders op heterdaad betrapt. 

Betrapt op heterdaad

Arjen Maat, communicatieadviseur van de gemeente zegt tegen Editie NL: "Boa's horen veel smoesjes als "nee hoor deze drol is niet van mijn hond", wanneer ze hondenverzorgers aanspreken op de poep die ze aantreffen. Vervolgens kan een boa weinig, want hoe bewijs je dat de betreffende drol toch echt van die hond was?"

Vorig jaar kwamen handhavers van de gemeente met een opvallend verzoek: ze wilde graag warmtecamera's inzetten bij het opsporen van versgelegde hondendrollen. Op deze manier kunnen boa's de discussie vermijden door aan te tonen dat de drol er niet al een half uur ligt. "Voorheen was het onmogelijk overtreders op heterdaad te betrappen", aldus Maat.

Hoge boetes

Met deze warmtebeeldcamera's gaat de gemeente de strijd aan tegen een van de grootste ergenis van burgers, niet opgeruimde hondendrollen! De eerste boetes zijn al uitgedeeld, zo verteld burgemeester Hans Broekhuizen tegenover de Tubantia, en er zullen nog vele boetes volgen. 

Dit komt omdat de gemeente strenger gaat optreden, en dan met name rond hotspot gebieden zal vaker worden gecontroleerd. De boete voor het niet opruimen van hondenpoep bedraagt 140 euro!

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen