Aanbieding

Het ongelofelijke verhaal van windhond Pipi

Windhond pipi dog-happy

Een bezonder verhaal van vondeling windhond Pipi en haar reddende engelen van dierentehuis en dierenambulance Louterbloumen.

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds , Bijgewerkt op

Als de dierenambulance Pipi op de Zeedijk in Dordrecht aantreft, heeft zij een spalk om haar voorpoot, met daaronder een vieze, ontstoken wond. Dan ontdekt de ingeschakelde dierenarts een pin de voorpoot. Vakwerk door een collega, concludeert hij. Nog maar twee weken geleden door een operatie erin gezet. Ooit heeft iemand van de hond gehouden. Waarom komt dan nu niemand haar halen?

Geen lente

Het is drie dagen later. 20 mei, in Nederland wil het maar geen lente worden. Zeker niet voor de arme Pipi, die veel pijn lijdt en antibiotica moet slikken. “Als je haar poot aanraakt, raakt ze in paniek” zegt Addiks. Om de tweedagen moet de hond naar de dierenarts om de wond te laten verzorgen.

Ondertussen zet Louterbloemen een zoekactie in. Een haast onmogelijke missie, want het dier is niet gechipt. Ook oproepen op facebook leveren niets op. Tegelijk zoekt het dierentehuis contact met de plaatselijke pers. Want hoe moet dit verder? Narcose, wondreiniging, een nieuwe spalk, antibiotica en een speciale laars zodat de wond niet nat wordt: de kosten kan het dierentehuis onmogelijk alleen dragen. 

Alleen op de wereld

De dagen vliegen voorbij, zonder dat de verzorgers van Pipi zich melden. Met de voorpoot gaat het op en af. Er wordt een orthopeed bij geroepen, en een chirurg. Het hele medische circus, want er treden steeds nieuwe complicaties op. Die lieve, ijzersterke windhond laat het allemaal maar over zich heen komen. Wat gaat er toch allemaal in dat koppie om?

Buiten begint het inmiddels voorzichtig zomer te worden.

Kan Pipi's poot nog gered worden?

Dan is het begin Juni. Dordrechtenaren genieten nu volop van de eerste zomerse dagen. Pipi niet. Het ziet er allemaal somber uit.  Zij krijgt last van haaruitval en de wond geneest niet goed. Steeds treden er nieuwe complicaties op. Aan het eind is de beslissing onontkoombaar: de windhond moet voortaan met drie poten door het leven.

Zonder dierentehuis Louterbloemen was Pipi alleen op de wereld. Je moet er niet aan denken. Maar de louterbloemen bestaan en de dappere windhond weet zich omringd door goede verzorgers die er alles aan doen haar een nieuwe kans te geven. Zou het hen lukken?

Wie wil er voor Pipi zorgen? 

Weken gaan voorbij. Nederland gaat een typische kwakkelzomer tegemoet, lijkt het. En Pipi?

Pipi moet wennen aan een leven met drie poten. Maar ze hoeft het niet alleen te doen. Want inmiddels is ze opgenomen in een liefdevol gezin met twee andere windhonden, en zelfs een lotgenoot. Een gezin. Een kameraad. Kijk haar stralen op de foto's. Wie had dat gedacht,  toen het hulpeloze hoopje hond vorige maand binnenkwam? Wij wensen pipi een prachtig nieuw leven bij haar nieuwe hondenouders.

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen