Aanbieding

Gemummificeerde kat gevonden in Utrecht

Schaduw van Egyptische kattenbeeldjes cat-wow

Mummificatie komt niet alleen voor in Egypte, het kan ook een natuurlijk proces zijn.

© Mihneacristian / Shutterstock

Op 30 juni krijgt de dierenambulance van Utrecht een telefoontje om een overleden kat op te halen uit een oud pand in Utrecht. Daar aangekomen blijkt de kat in een bijzondere staat te verkeren.

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

Let op: de foto onderaan dit bericht kan als shockerend worden ervaren! 

De dierenambulance van Utrecht laat 30 juni op Facebook weten een wel heel bijzondere vondst te hebben gedaan. De betreffende woensdag kregen zij een telefoontje van mensen die aan het werk waren in een oud gebouw in Utrecht. Ze hadden tijdens de werkzaamheden een overleden kat gevonden en vroegen zich af of de dierenambulance deze kon komen ophalen. 

Een gemummificeerde kat 

Als de medewerkers van de Dierenambulance ter plaatse komen blijkt het niet om ‘zomaar een overleden kat’ te gaan, het beestje was gemummificeerd! Een bijzonder natuurlijk verschijnsel wat we niet vaak zien in Nederland. 

Het beestje werd in een ruimte achter de schoorsteen gevonden. Waarschijnlijk verklaard dit de mummificatie, laat de Dierenambulance Utrecht op Facebook weten. “Mummificatie gebeurt meestal als het lichaam in een hele droge en warme ruimte terecht komt. Door het uitdrogen krijgen bacteriën ed niet de kans het lichaam af te breken en ipv te gaan rotten krijg je dit. Best fascinerend.”, voegt een van de volgers van de pagina er aan toe.

Boefje na 7 jaar terecht

De mummificatie was niet het enige fascinerende aan de vondst. Wanneer de medewerkers van de dierenambulance met weinig hoop de chip van het beestje proberen te scannen, blijkt deze nog te werken! De kat, genaamd Boefje, blijkt al sinds 2014 vermist. De dierenambulance stelde de kattenouders, die niet hadden verwacht ooit nog van hun Boef te horen, op de hoogte. Op Facebook laat de kattenmoeder weten: “Onze lieve Boef. Na 7 jaar toch nog gevonden en dat geeft rust. We wisten al wel dat je er niet meer was, anders was je heus wel naar ons terug gekomen.”

Het belang van chippen

De dierenambulance wil met hun bericht een boodschap aan de mens meegeven. Ze eindigen hun post met: “Moraal van het verhaal: chip uw dier en registreer het goed. Ook in zulke gevallen, kan het uitsluitsel geven. En bent u uw dier kwijt? Weet dat zelfs na 7 jaar het mogelijk is!”

Boef heeft helaas geen baat gehad bij zijn chip, maar zijn kattenouders hebben wel rust gevonden na 7 jaar vol twijfels. Hopelijk heeft Boef niet te veel geleden en is hij in alle rust over de regenboogbrug gegaan. We wensen zijn kattenouders veel sterkte met het verlies.

Meer bijzonder nieuws:  Kitten redt leven 84-jarige man!
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen