Aanbieding

Roemeense zwerfhond drijft Maastricht tot wanhoop

schaduw van een hond dog-wow

Als een schaduw in de duisternis, verdween Floor keer op keer

© Wang Jui-Lin / shutterstock

Op  24 maart 2021 verdween het Roemeense hondje Floor spoorloos. TeamHond startte een grootscheepse speuractie, maar het slimme, schuwe hondje wist de hele stad tot wanhoop te drijven.

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds , Bijgewerkt op

Toen de vrijwilligers van TeamHOND in de ochtend van 24 maart hoorde dat Floortje zoek was, wisten ze al wat hen te wachten stond. Want dit getraumatiseerde zwart-wit-beige teefje verdween al eerder een paar dagen uit beeld. De viervoeter verbleef bij een stichting in Mariaberg in afwachting van een geschikt nieuw thuis nadat ze bij haar vorige gastgezin was weglopen. Waar was Floor nu weer heen op avontuur?

Slapeloze nachten en een sprong over de Maas

Warmtebeeld camera’s, speurhonden, vangnetten, en een sprong over de maas: had Floortje mensentaal gesproken, dan zou ze er urenlang over kunnen vertellen. 

Maar de stichting, TeamHOND, de politie, de dierenambulance en andere zoekteams deden drie maanden lang geen oog dicht. Stel je voor! Bij nacht en ontij verkende het slimme en schuwe hondje moederziel alleen Maastricht.

Natuurlijk kwamen er flyers, een actieplan en voerplekken. Met schapen werden hele straten afgezet. Mensen werden opgeroepen Floortje vooral niet te benaderen, een foto of filmpje te maken en direct het hiervoor speciaal toegewezen telefoonnummer te bellen.

Maastricht is een heerlijke stad-woonden er maar geen mensen

Helaas. Niets hielp. Het bange maar o zo intelligente hondje ging haar eigen gang en vond het wel best zo, leek het. In het begin genoot Floor nog van de rust van de avondklok, maar toen deze opgeheven werd en zij de avonduren met mensen moest gaan delen was de lol er snel van af.   “Maastricht is een heel fijne stad, alleen jammer dat er zoveel mensen wonen” moet Floor gedacht hebben.

Nadat Floor weken alle lekkernijen die voor haar waren neergelegd links liet liggen kwam ze toch op een van de voederplekken af. Ze begon gewoontes te ontwikkelen. Zelfs verscheen ze soms nachten achtereen op dezelfde plek. Maar insluiten zat er niet in, zodra het slimme dier ook maar iets opmerkte, veranderde ze haar plannen.

Wat spookt TeamHOND toch uit op de tennisbaan? 

Eindelijk, het was inmiddels Juni, spotte een bewaker van studentencomplex ‘Annadal’ haar in de buurt van de tennisbanen van het complex. “Wij maken van het tennisveld een grote vangkuil” dacht TeamHOND slim.

Vanaf dat moment werd het een kwestie van vertrouwen opbouwen. Met behulp van geparkeerde auto’s lukte het Floortje stapje voor stapje richting het midden van het tennisveld te krijgen. Een slimme constructie maakte het mogelijk door een touw in een auto de poort dicht te trekken. 

Een twijfelachtige toekomst

Het duurde nog twee weken voordat TeamHOND Floor in hun ‘vangkuil’ wist te lokken en haar over kon dragen aan de stichting in Mariaberg. Op Facebook delen ze hun blijdschap om met iedereen, die vol spanning de ontwikkelingen van Floortje volgden, het goede nieuws te delen: “FLOOR IS SAFE !! (...) 26-06-2021 was het DE dag dat Floor ons de eer gaf om haar veilig te stellen.”

Nu volgt de schone taak om voor de lieve Floor een nieuw thuis te vinden. Een moeilijke missie. De stichting zal ouders met veel ervaring en geduld moeten vinden die het vertrouwen van dit getraumatiseerde Roemeense hondje kunnen winnen en haar een nieuwe toekomst kunnen bieden. En een goed omheinde tuin zou ook geen overbodige luxe zijn… 

Bekijk hier de video van TeamHOND:

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen