Aanbieding

Vrijwilliger vindt achtergelaten kattenbench: wat hij erin aantreft, maakt hem razend

Bench tussen twee schuttingen dog-sad

De kattenbench werd achter het asiel gevonden

© Péruwelz SPA / Facebook

Het kan voorkomen dat een huisdier door onmogelijke omstandigheden moet worden afgestaan aan het asiel. Maar hoe dit dier bij het asiel werd afgeleverd maakt de organisatie woedend.

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

Begin oktober doet vrijwilliger Franck van het Belgische dierenasiel Péruwelz SPA een rondje bij de vestiging om te kijken of alles in orde is. Het asiel is op dat moment gesloten. Wanneer hij vreemde geluiden van achter het asiel hoort komen gaat hij kijken. Franck treft een kattenbench aan die daar duidelijk door iemand is achtergelaten. Als hij het kooitje benaderd is hij met stomheid geslagen. 

Een kattenkooitje voor een hond!

In de bench zit geen angstig kat, maar een hondje! Zonder water of voedsel en met amper bewegingsruimte zit het arme beestje in het hokje gepropt. 

Het asiel is woedend. Op Facebook posten ze: “ (...) in hemelsnaam we hebben een vast nummer , een mobiel nummer in geval van nood , een Facebook pagina waar we zo reactief mogelijk proberen te zijn , als het zo is , waarschuw ons dan gewoon !!!!”

Een liefdevol ontvangst

Uiteraard heeft het asiel zich meteen over de hond, een Jack Russel, ontfermt. “We hebben hem in veiligheid gebracht” post het asiel bij een foto van de viervoeter die wat onthutst in een mandje ligt. 

De volgende dag gaat het al wat beter met hem en maakt hij kennis met de andere asielhonden. Het asiel geeft aan dat de Jack Russel deze week een afspraak heeft bij de dierenarts om hem te onderzoeken en hopelijk meer over zijn achtergrond te weten te komen om vervolgens de beste zorg te kunnen geven.

Het belang van een goede overdracht

Péruwelz SPA laat weten begrip te hebben voor mensen die door omstandigheden niets anders kunnen dan hun huisdier afstaan aan het asiel maar vraagt mensen zich te melden en de dieren altijd persoonlijk over te dragen. Een overdracht is belangrijk om genoeg informatie over het beestje te hebben om een goed nieuw onderkomen te vinden. 

Hopelijk vindt deze lieve Jack Russel wanneer de tijd rijp is een fijn nieuw adoptiegezin.

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen