Aanbieding

Toeristen redden puppy: al snel ontdekken ze dat ze een grote fout hebben gemaakt!

Wolvenjong dog-wow

De toeristen wisten niet wat ze moesten doen en namen het arme beestje mee

© Stowarzyszenie dla Natury Wilk / Facebook

Toeristen in Polen waren begin mei aan het wandelen toen ze een Duitse Herder pup in nood vonden. Zonder aarzelen besloten ze hem te redden. Maar dit bleek al snel een hele slechte beslissing te zijn.

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

Een groep toeristen was aan het wandelen in de Poolse Beskiden toen zij plotseling in de verte iets zagen wat leek op een Duitse Herdershond. De hond schrok, liet de pup vallen, en rende weg. De toeristen wachtten om te zien of de moeder zou terugkeren maar er was geen spoor meer van haar te bekennen. 

Toeristen geschokt na ontdekken ware identiteit van pup

De pup was nog erg jong en leek in nood te verkeren. De wandelaars wisten niet goed wat ze moesten doen en besloten de pup mee te nemen en deze naar de dierenarts te brengen. Daar aangekomen blijken ze een grove fout te hebben gemaakt.

De dierenarts wist hen te vertellen dat het geen Duitse Herder pup was die zij bij zich hadden. De puppy was helemaal geen puppy, het was een wolvenjong! 

De juiste manier om met wilde dieren om te gaan

De dierenkliniek bracht het dier snel over naar  specialisten van het "Stowarzyszenie dla Natury Wilk" wildlife centrum. Daar zal het wolvenjong goed worden verzorgd totdat deze kan worden teruggebracht in het wild.

De specialisten van het wildlife-centrum legden de toeristen uit dat wanneer een babydier door mensen is aangeraakt, het moeilijk voor hen is om opnieuw in het wild te worden geïntroduceerd omdat hun moeders hen waarschijnlijk zullen verstoten. Wanneer je een wolvenjong of ander jong wild dier alleen aantreft, is het beter deze met rust te laten. Het beste is een foto te nemen, de GPS-locatie te bepalen en contact op te nemen met de plaatselijke autoriteiten. 

Desondanks zal het personeel van het centrum alles in werk stellen om het wolvenjong met succes met zijn moeder te herenigen. 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen