Aanbieding

Buren slaan alarm na dagen geblaf uit schuur bij buurman die geen hond heeft!

Mechelse herder dog-sad

Mechelse herder ter illustratie

© Marijo_01 / Shutterstock

Dagen geblaf uit de schuur van de buurman zonder hond, een verdachte situatie vonden de buurtbewoners aan het Seringenpark in Aalsmeer. Maar daar houdt het verhaal niet op...

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

Buurtbewoners  aan het Seringenpark in Aalsmeer werden de afgelopen dagen opgeschrikt door een hoop geblaf uit een schuur. De betreffende bewoner van het huis waar de schuur aan toebehoort was al meer dan 1,5 week niet gezien. Het verhaal krijgt een nog vreemdere  wending als blijkt dat de bewoner helemaal geen hond heeft! Wat is hier aan de hand? 

Hond dagen opgesloten

De buurtbewoners maakte zich zorgen om het welzijn van de viervoeter en belde de Dierenambulance. Deze kwamen al snel ter plaatsen en bevestigde de aanwezigheid van een hond die duidelijk niet ontspannen was. Veel geblaf maar ook geschraap met de nagels over de muren van de schuur; deze hond wilde duidelijk naar buiten! De medewerkers van de dierenambulance ondervroegen verschillende omwonende en allen bevestigde het zelfde verhaal: de hond zit er al minstens 2 dagen, de bewoner is al dagen afwezig, veel geblaf en geluid van geschraap en gekrab aan de muren, de bewoner heeft geen hond. 

Dierenambulance zet reddingsactie op

Dierenambulance de Ronde Venen/ Amstelland schakelde daarop de politie in. Na veel moeite om toestemming te krijgen om daadwerkelijk het huis te mogen betreden, kwamen zij met de brandweer ter plaatsen en forceerde de deur van de schuur. 

De medewerkers van de dierenambulance waarschuwde de politie dat ze de bange hond niet moesten laten ontsnappen, maar helaas was de waarschuwing tevergeefs. Niet veel later kwam een Mechelse Herder in paniek naar buiten rennen. Het beest stoof er vandoor. De medewerkers gingen direct achter de bange viervoeter aan. 

Op Facebook melden zij dat het beestje tot bijna 3 keer toe werd aangereden voordat ze hem wisten te vangen. “Onze collega's hebben toen de hond rustig weten te krijgen en hebben de hond in alle rust aan kunnen lijnen. Gelukkig is de hond ongedeerd gebleven.” Aldus Dierenambulance Ronden Venen / Amstelland op Facebook. 

Een betwistbare afloop

Hoewel de plaatselijke kranten geen uitlatingen doen over hoe het verhaal verder gaat, licht dierenambulance de Ronde Venen/ Amstelland een tipje van de sluier op Facebook. In een reactie op en bezorgt bericht van een van de volgers, laten ze weten:  “De hond hebben wij in opdracht van de politie weer terug in de woning moeten doen. We hebben van alles geprobeerd, maar helaas." De volgers van de organisatie staan versteld van deze vreemde afloop. Een buurtbewoner meldt de ochtend na het incident: “Arm dier. Net brak mn hart. Liep langs vanmorgen om 07.00 uur. Geen persoon aanwezig in de woning (noodslot zat erop) en ik hoorde hem blaffen. Ik hoop dat er snel een einde komt aan deze ellende voor het dier…”

De dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland laat op Facebook weten dat de politie de zaak verder afhandelt en zij er niet verder op in kunnen gaan. 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen