Aanbieding

Hond in Voorburg schept luchtje op grote hoogte

Regio 15 / Facebook dog-wow

De waaghals ging via een openstaand raam naar buiten

Regelmatig horen we iets over een kat in een boom of een dakgoot, maar een hond op grote hoogte? Deze hond in Voorburg wist het voor elkaar te krijgen.
 

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

In Voorburg maakte een hondje vorige week wel een héél spannend uitstapje. Het was een warme dag en het beestje besloot een luchtje te happen door via het raam naar buiten te klimmen. De hond was echter vergeten dat deze op twee hoog woont...

Geen weg terug

Via een openstaand raam ging de hond naar buiten. Via het richeltje voor het raam verplaatste de hond zich. Heel ver kwam deze niet. Maar terug was ook geen optie! Wat nu? Gelukkig waren er oplettende buurtbewoners die het beestje al snel gade sloegen. Met een laken als vangnet en twee dappere mannen die met de ladder omhoog klommen, probeerde ze het beestje te redden. 

Schoorvoetend achteruit

De door de buren opgezette reddingsactie was uiteindelijk overbodig. Met aanmoediging van beneden wist het hondje zicht achteruit te verplaatsen en weer via het raam naar binnen te gaan. De volgende keer zal de viervoeter wel twee keer nadenken voordat deze weer een luchtje gaat scheppen op de tweede verdieping

Honden-ouder erg bezorgd

De verzorger van het hondje was zich van geen kwaad bewust. Niet gek, want over het algemeen kan een hond prima hoogte inschatten en gaan ze niet zomaar via het raam naar buiten. Op Facebook had menig mens zijn mening klaar staan over de honden-ouder. Regio 15 laat op het socialmediakanaal weten dat de commentaren onterecht zijn: Wij hebben geen enkele reden om te twijfelen aan de goede verzorging van deze hond”, melden zij boven de geplaatste foto van het incident. Ze vervolgen: “de eigenaar zal zich wel drie keer bedenken alvorens een volgende keer het raam op een kier open te laten staan.”. 

Gelukkig zijn zowel de verzorger als het hondje er met de schrik vanaf gekomen!

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen