Aanbieding

Joe Biden verliest zijn beste vriend

Zwart-wit beeld van Joe Biden met Duitse herder dog-sad

"We houden van onze lieve, brave jongen en zullen hem altijd missen."

© YouTube / DogLoversForJoe

Hij stond altijd aan zijn zijde: Champ de Duitse herder van de Amerikaanse president Joe Biden. Omstreden maar geliefd is de 13-jarige viervoeter over de regenboogbrug gegaan.

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

“Onze familie verloor vandaag onze liefdevolle metgezel Champ. Ik zal hem missen.”, plaats de president van de Verenigde Staten 19 juni op Twitter. Met een foto en een officieel statement maakte Biden het verdrietige nieuws aan de wereld bekend. 

Een zwaar afscheid

Uit het statement blijkt dat de 13-jarige herdershond de laatste maanden achteruit ging en niet veel kracht meer had. Maar zelfs in zijn laatste maanden sprong de trouwe viervoeter direct op wanneer de familie Biden de kamer binnen kwam, al kwispelend op zoek naar een kriebel achter zijn oor of een aai over de buik. "In onze meest vreugdevolle momenten en in onze meest verdrietige dagen was hij bij ons. (...) We houden van onze lieve, brave jongen en zullen hem altijd missen.", aldus het statement van de president.

Omstreden maar geliefd 

Champ bij toenmalig vicepresident Joe Biden en zijn vrouw Jill. Maar het nieuwe familielid haalde aanvankelijk negatieve krantenkoppen. Biden kocht de drie maanden oude pup destijds bij een fokker, terwijl er in de overvolle dierenasielen van de VS dagelijks honden worden ingeslapen, die geen nieuw thuis kunnen vinden. Dierenwelzijnsorganisaties, die eerder grote hoop hadden gevestigd op Biden, gaven veel blijk van teleurstelling.

Biden niet herderloos

De familie Biden zal niet zonder hond achterblijven. Ze hebben namelijk nog een trouwe viervoeter genaamd Major. 

Tien jaar na de aankoop van Champ had Biden van zijn fouten geleerd en haalde hij in 2018 asielhond Major binnen. Major kwam uit een nest vergiftigde Duitse herderpups die door de Delaware Humane Association waren gered. In eerste instantie was de presidentiële familie pleeggezin voor de pup maar Joe en Jill Biden besloten al snel dat ze de kleine herder wilden adopteren.

Major is nu 3 jaar oud en wordt beschouwd als de eerste hond uit een asiel die in het Witte Huis mocht komen wonen.

Honden in het Witte Huis

Joe Biden is zeker niet de eerste president met een viervoeter. Een eeuw lang waren er honden in en uit het Witte Huis. Of het nu Obama, Bush of Kennedy was, elke Amerikaanse president van de laatste decennia bracht een viervoeter mee naar de officiële residentie. De laatste jaren was alleen Trump viervoeterloos. Biden gebruikte dit graag als argument tegen de vormalig president tijdens de presidentiële campagne: “Het feit dat Trump niet van honden of katten houdt zegt veel over hem”, zei Biden in een statement.

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen