Aanbieding

In Assen woont een kat met een wel heel bijzondere eigenschap!

Lotje de stelende kat op de bank cat-happy

Maak kennis met poes Lotje uit Assen. Deze schattige pluizenbol heeft een wel heel bijzondere eigenschap.

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

Iets anders dan een muisje

Misschien heeft jouw kat wel eens een muis thuis gebracht, het zijn immers van nature jagers. Lotje, de kat van Brunhilde Kuijper uit Assen, jaagt op hele andere dingen. Elke nacht gaat ze op pad en komt ze met de gekste dingen thuis. Op Facebook deelt de kattenmoeder filmpjes van sokken, doekjes en mondkapjes die in haar tuin liggen. Allemaal daarheen gebracht door Lotje. 

Kleptomane viervoeter

Gezien de spullen die Lotje thuisbrengt over het algemeen niet in ‘het wild’ voorkomen, moeten ze wel zijn gestolen. De voorwerpen zijn allen in het holst van de nacht ontvreemd bij de buren. Brunhilde waarschuwt haar buren via de plaatselijke Facebookgroep en laat weten dat ze er voor zal zorgen dat de eigenaars hun spulletjes terug zullen krijgen: “Lotje, onze poezendame, brengt ons elke nacht ‘geschenken. (…) Ik overweeg nu al haar gulle gaven te verzamelen opdat de rechtmatige eigenaren kunnen zien of hun verdwenen bezit bij ons is gedeponeerd. Een pb’tje kan dan uitkomst bieden.” 

Gênante situaties

In haar Facebook-verhalen die ze ‘Lotgevallen’ noemt vertelt ze ook over een ongemakkelijke situatie met haar nieuwe buren. Deze waren natuurlijk niet op de hoogte van de ‘lokale dief’ en hingen hun wasgoed op zonder knijpers. Lotje zag haar kans en bracht haar kattenmoeder een mooie collectie dames en heren lingerie. Beste wel gênant om op die manier kennis te maken met je nieuwe buren! 

Beroemd snuitje

Gelukkig kunnen de buurtbewoners er om lachen en genieten ze juist van de verhalen over deze bijzondere poes. Inmiddels gaan de verhalen van Lotje verder dan de lokale Facebookgroep. Lotje is onder begeleiding van Brunhilde geïnterviewd door RTV-Drenthe en maakt binnenkort waarschijnlijk haar TV-debuut in het jeugd-journaal! “Gewèldig. Lotje is een bekendheid geworden. Iedereen omarmt haar en haar kleptomane streken.”, post de kattenmoeder vol trots in de groep. 

We wensen Lotje veel succes met haar carrière als BK’er (bekende kat). De geruchten gaan dat zij binnenkort ook een eigen Facebook groep en Instagram account zal krijgen. Wij kunnen niet wachten! 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen