Aanbieding

Prins geeft koningin mooiste cadeau ooit voor 95ste verjaardag

Queen Elizabeth dog-happy

De koningin van Engeland heeft veel steun gehad aan haar honden de afgelopen tijd

© The Royal Family Facebook

De koningin van Engeland heeft de laatste tijd veel te verduren gehad. Haar zoon Andrew besloot haar op te vrolijken met een geweldig verjaardagscadeau.

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

Iedereen die een beetje weet over de Britse koninklijke familie weet hoeveel de koningin van Corgi's en Dorgi’s houdt. De Britse vorst heeft een heel speciaal zwak voor dit hondenras. Sinds haar 18e fokt zij corgi's en wandelt zij elke dag met haar viervoeters rond haar landgoed om fit te blijven.

Begin dit jaar kocht prins Andrew twee Dorgi (Teckel x Corgi) puppies voor zijn moeder. De pups waren bedoeld om de koningin op te vrolijken terwijl haar man (prins Philip) in het ziekenhuis lag.

Hun vrolijke, opgewekte aanwezigheid werd nog belangrijker toen prins Philip begin april overleed. Elke hondenliefhebber weet hoe groot de steun van een trouwe viervoeter kan zijn in moeilijke tijden. 

Nog meer verdriet

Slechts enkele weken na het verlies van de hertog van Edinburgh kreeg de koningin nog meer te verduren toen Fergus, een van haar Dorgi-pups, plotseling aan een hartkwaal overleed. Hij was slechts 5 maanden oud.

Gelukkig heeft de koningin veel steun gekregen van haar familie en natuurlijk van de twee honden die nog bij haar zijn: Candy, een senior Dorgi, en Muick (uitgesproken als "Mick"), die net 6 maanden oud is en de broer van Fergus.

Hare Majesteit de Koningin krijgt nieuwe puppy voor verjaardag

Om al deze pijn wat te verzachten besloot de zoon van koningin Elizabeth haar een groot plezier te doen. Ter ere van de 95e verjaardag van de koningin, kocht hij opnieuw een Dorgi-pup voor zijn moeder. De schattige pup werd aan Hare Majesteit geschonken op wat de 100e verjaardag van prins Philip zou zijn geweest.

Niet alleen zal deze hond veel vreugde brengen in Windsor Castle, maar hij zal ook een geweldige nieuwe metgezel zijn voor Muick, die ook rouwt om het verlies van een geliefd familielid.

We zijn zo blij dat de koningin weer omringd is door het getrippel van kleine Corgi pootjes!  
 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen