Aanbieding

48 huisdieren in beslag genomen in Utrechtse woning

Vieze hokken met honden dog-angry

Uit het politiebericht valt op te maken dat het voornamelijk om kleine honden gaat. 

© Politie Utrecht stad / Facebook

Na de vondst van een dode hond in het water deed de politie van Utrecht huiszoekingen in verschillende woningen. Wat ze daar aantroffen hadden ze niet verwacht. 

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

De politie van Utrecht laat via Facebook weten op 10 juni verschillende huizen te hebben doorzocht. Dit nadat er een melding was gedaan van een dode hond in het water. In de huizen zouden mogelijke fokkers dieren in erbarmelijke omstandigheden houden. Toen de politie ter plaatse kwam bleek niets minder waar.

Smerige hokken en verwaarloosde dieren

In een van de huizen trof de politie maarliefst 48 dieren aan. De beestjes zaten in te kleine hokken en de hygiëne was verre van correct. De politie deelt een foto van de hokken waarop te zien is dat de honden amper bewegingsruimte hebben en de hokken nodig een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken. 

48 dieren in beslag genomen

In overleg met een dierenarts zijn alle dieren (47 honden en 1 papagaai) in beslag genomen. De dieren waren niet in goede gezondheid en er was duidelijk een overtreding van de Wet Dieren waarin de grondrechten van dieren zijn vastgesteld zoals juiste voeding, verzorging en bewegingsruimte.

Ook dieren op de andere adressen

Ook bij de andere woningen werden dieren aangetroffen die niet volgens de norm werden gehouden. Hen is een dwangsom opgelegd. Indien de omstandigheden niet snel verbeteren zullen zij een flinke boete moeten betalen. 

Politie zoekt kopers

Uit het politiebericht valt op te maken dat het voornamelijk om kleine honden gaat. De politie is opzoek naar mensen die mogelijk een hondje bij deze fokker gekocht hebben. Ze noemen de rassen: Chihuahua, Pomeranian, Boston Terriër, Toy Poedel en Shi Tzu als mogelijke puppies die zijn verkocht. 

Heb jij een de afgelopen maanden een puppy gekocht bij een fokker in utrecht? Maak dan een melding bij de politie via dit formulier. Vergeet niet een foto van jouw hondje en het procesnummer 2021180197 toe te voegen.

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen