Aanbieding

Buurman geeft fatale schop aan 14-jarige Neeltje

Neeltje onder een handoek dog-angry

"Rust zacht lieve Neeltje"

© José Bartens Facebook Heart 4 all dogs

Het beeld staat op het netvlies van Jan en José gebrand. Begin juni schopte de buurman voor hun ogen hondje Neeltje zo hard dat zij niet veel later overleed.

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

Gestolen internet

Jan (74) en José (68) uit Lierop (Noord-Brabant) hadden goed contact met de nieuwe buurman. Hij hielp hen zelfs bij het uitzoeken van sneller internet en het installeren hiervan. Echter kwam het stel er al snel achter dat de buurman na het installeren hun netwerk gebruikte om films te downloaden zonder hun toestemming. Ze besloten hierop het abonnement stop te zetten. Vanaf dat moment sloeg de stemming om.

‘Als ie bij mij op het gras komt, trap ik hem kapot'

Het oudere koppel diende meerdere malen een klacht in bij de woningcorporatie, maar het mocht niet baten. Begin juni speelde het 14-jarige hondje Neeltje in de tuin, toen plots de buurman naar buiten kwam met flink wat lawaai. Neeltje schrok en begon te blaffen waarop de buurman riep: ‘Als ie bij mij op het gras komt, trap ik hem kapot'. De waarschuwing deed Neeltje niets en ze rende naar de buurman. Deze haalde uit en gaf een flinke trap in de buikholte van het kleine beestje. ,,Het beeld staat op mijn netvlies gebrand,” vertelt Jan aan het Eindhovens Dagblad

Fatale afloop

Neeltje vloog enkele meters door de lucht. Waarna ze naar haar mandje strompelde en in elkaar stortte. De familie Bartens snelde naar de dierenarts, maar het was te laat. Neeltje overleed in de auto. Er was niets wat de hondenouders voor hun 'kindje' konden doen. 

Politie kan niets doen

Jan en José lichten meteen de politie in en tot hun opluchting werd de buurman direct gearresteerd. Dit was valse hoop want niet veel later werd deze vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Het is het ene verhaal tegen het andere. Er is geen bewijs dat de buurman de intentie had om het beestje te doden. José en Jan laten aan het Eindhovens Dagblad weten dit totaal niet te begrijpen: ,,We hebben een dood hondje, hoeveel meer bewijs moet je nog hebben?”

Dierenrechten in de grondwet

Inmiddels heeft Neeltje een mooie rustplaats in de tuin gekregen. Jose deelt de foto’s op facebook en er is veel medeleven maar vooral ook veel verontwaardiging en boosheid. ‘Hoe kan zo iemand hiermee wegkomen?’ ‘Waarom worden de rechten van dieren niet beter vertegenwoordigd in de wet?’ Veel Facebookgroepen delen het verhaal van José met daarbij de petitie om dierenrechten in de grondwet te krijgen. Een schrale troost voor het Brabantse koppel, maar hopelijk draagt het bij aan een betere toekomst.

 

Het hondje werd zondagavond in haar buikholte getrapt en stierf niet veel later. (Premium)

Posted by Eindhovens Dagblad on Thursday, June 10, 2021
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen