Aanbieding

Nieuw-Venneps mysterie: 9 viervoeters spoorloos verdwenen

Kaart van Nieuw-Vennep cat-wow

Ze woonden allemaal in dezelfde buurt, of zelfs in dezelfde straat.

© Google Maps

De eerste vermissing was eind februari maar inmiddels ligt het totaal op 9. Allen in dezelfde buurt en zelfs 4 uit dezelfde straat! Wat is er gaande in Nieuw-Vennep?

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

 Zelfde buurt, zelfde straat

Het begon met lapjeskat Baloe eind februari. Niets bijzonders, katten zijn wel vaker even kwijt. Maar Baloe bleef maar weg. Begin maart meldde ook de familie van Buddha zich en niet veel later de katten(h)ouders van Pisa en Floris, die nota bene alle drie in dezelfde straat wonen! 

 
 

'Schiet ze allemaal af'

Ondertussen gaat het om 9 vermiste katten uit dezelfde buurt. Alle katten waren gechipt. Is het toeval of is er meer aan de hand? Jolanda van stichting Arie laat aan het witte nieuwsblad weten:  “Ik ben geen complottheoriedenker. Maar zoveel vermisten tegelijkertijd, komt niet vaak voor. Het is wel opvallend.” 

Het Witte Nieuwsblad van Nieuw-Vennep geeft aan dat er een boer zou zijn geweest die gezegd heeft dat jagers elke kat moeten afschieten die ze in een weiland tegen komen, om weidevogels te beschermen. Ook op Facebook wordt er door Nieuw-Vennepers veel gespeculeert over kattenhaters die de diertjes wat aan zouden willen doen, maar niets kan worden bevestigd. 

 
 

Speurhonden en drones 

Inmiddels is er een zoekactie opgezet door ‘team Arie’. Team Arie is een vrijwilligersorganisatie die helpt vermiste honden en katten op te sporen. Met speurhonden zijn verschillende locaties geïdentificeerd waar vervolgens met drones gezocht is naar de vermiste katten. Helaas nog altijd zonder succes. 

Alle kattenouders hopen snel iets te horen van hun viervoeters. Kom jij uit Nieuw-Vennep en denk je iets te weten over de vermiste katten? Neem dan contact op met de wijkagent: 0648278402.

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen