Aanbieding

Wordt de hondenbelasting afgeschaft?

Rottweiler in veld dog-serious

Hondenbelasting is een van de oudste belastingen van Nederland

© Rita_Kochmarjova / Shutterstock

De meerderheid van de tweede kamer is voor het afschaffen van de hondenbelasting, weet RTL nieuws te melden. Gaat het echt gebeuren?

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

Honden(h)ouder in actie

Het onderwerp kwam in de tweede kamer terecht nadat Gery Yanover een petitie was gestart en 60.000 handtekeningen wist te verzamelen. Gery voerde al lange tijd actie tegen de hondenbelasting die naar zijn zeggen puur en alleen is om de kas van gemeenten te spekken.

 

Gery Yanover met hond Luna
Actievoerder Gery Yanover met hond Luna
 ©Actie tegen de hondenbelasting Facebook

 

Meerderheid kamer akkoord

Vandaag vindt het debat omtrent de hondenbelasting plaats. Gery mag het debat openen met 6 minuten spreektijd. RTL Nieuws weet te melden dat een meerderheid van de tweede kamer voor het afschaffen van de hondenbelasting is. Het CDA ziet de afschaffing niet zitten maar de VVD, PVV, SP, JA21, PvdD, FvD, Groep van Haga, BBB en BIJ1 zijn allemaal voor. 

‘Ook geen katten- of goudvisbelasing’

Meerdere kamerleden laten zich negatief uit over de hondenbelasting. SP-kamerlid Renske Leijten laat  RTL Nieuws weten dat huisdieren van emotionele waarde zijn, en hier geen belasting over betaald zou moeten worden.”We hebben ook geen kattenbelasting of goudvissenbelasting.”, aldus Leijten aan RTL Nieuws.

Ook VVD-Kamerlid De Kort vindt het maar een vreemde belasting. "Er zijn gemeenten waar je niets betaalt, maar in bijvoorbeeld Groningen betaal je 130 euro." verteld hij tegenover RTL Nieuws

Wanneer wordt de hondenbelasting afgeschaft? 

Wanneer de belasting afgeschaft zal worden is nog niet duidelijk. Na het debat moet een motie ingediend worden bij het kabinet. Het is aan hen te stellen op welk termijn de belasting zal worden afgeschaft. 
 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen