Aanbieding

Belgisch gezin wilt vermiste Drentse kat niet teruggeven

Vermiste kat kijkt uit raam cat-wow

Afbeelding ter illustratie

© red_pexel / :Shutterstock

280 kilometer van huis werd kater Felix uit Assen teruggevonden. Dit tot grote vreugde van zijn verzorger, maar de ‘nieuwe’ adoptiefamilie was minder blij en wilde de kat niet teruggeven!

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

Een onmogelijke reis

Op tweejarige leeftijd raakte Felix vermist. Hij was netjes gechipt dus er was hoop dat deze snel teruggevonden zou worden. Niets was minder waar. De maanden en jaren verstreken en de hoop dat Felix ooit thuis zou komen werd met de dag minder. Totdat de verzorger afgelopen Pinksteren een telefoontje kreeg van Amivedi die wisten te vertellen dat Felix maar liefst 280 kilometer van huis, in de buurt van Antwerpen was teruggevonden.

Vreugde van korte duur

De kattenvader van Felix was dolblij met het nieuws dat zijn kater teruggevonden was. Maar al snel bleek er een nieuw obstakel. Het gezin dat Felix opving zag het niet zitten dat de Assenaar ‘hun kat’ kwam ophalen. Ze gaven aan dat hij maar beter een nieuwe kitten kon adopteren en Felix aan hen af zou staan. ‘Felix was immers verwilderd en en niet meer dezelfde kat die de Assenaar gekend zou hebben’, suggereerde het adoptiegezin.

‘Ik wilde Felix gewoon terug’

De assenaar was achterovergeslagen van verbazing: ,,Allereerst vind ik het vreemd dat je pas na anderhalf jaar de chip van een aangelopen kat laat uitlezen. En vervolgens ga je mij vertellen wat beter is voor de kat? Ik snap dat die mensen emotioneel zijn omdat het baasje zich meldt, maar ik wilde Felix gewoon terug”, laat hij aan RTVDrenthe weten. 

De drentenaar, die inmiddels in Rotterdam woont, twijfelde geen seconde en reed naar België. Toen hij bij het huis van het Vlaamse gezin aankwam kwam Felix hem op de oprit tegemoet! “Ik ben niet de discussie met die mensen aangegaan. Ik heb Felix opgepakt en hem meegenomen naar huis."

Een gelukkige kattenvader

Felix is nu goed en wel thuis in zijn nieuwe onderkomen in Rotterdam. Van het verwilderde waar het opvanggezin over sprak ziet de ex-Assenaar niets terug. Hij laat aan RTVDrenthe weten dat Felix bij thuiskomst direct uit de mand sprong en op ontdekkingstocht ging. “Felix eet en drinkt en geeft me steeds kopjes. Hij herkent me.” Aldus de gelukkige kattenvader die na 5 jaar eindelijk herenigt is met zijn kater!

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen