Aanbieding

dieren in een overstroomde stad

Weerloze dieren zoeken hulp

© UAnimals, Instagram/shelter.domivka - Twitter

Weerloze dieren zoeken hulp nadat Rusland de Oekraïense Nowa Kakhovka-dam heeft opgeblazen

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Nadat de dam in Nowa Kachówka was opgeblazen, gaat de nachtmerrie van mensen en dieren door in de overstroomde gebieden. 

Op maandag 6 juni werd in Oekraïene de dam in de Dnjepr opgeblazen, die het 240 km lange Kakhovsky-stuwmeer vormde.

Er was een ongecontroleerde uitstroom van water uit het stuwmeer wat uitte in overstromingen van de steden die in de benedenloop van de rivier aan beide oevers lagen, inclusief delen van Kherson.

Een nachtmerrie van mensen en dieren

Het Kakhovsky-stuwmeer was de bron van water dat werd gebruikt om de reactor van de kerncentrale te koelen. Het gebrek aan water vormt een bedreiging voor de veiligheid van de energiecentrale. De vernietiging van de dam veroorzaakte een enorme vloedgolf op de Dnjepr. Tientallen boerderijen liepen onder water, evenals de dierentuin van Kazkov Dibrov.

Het nieuws is tragisch. De Oekraïense organisatie UAnimals meldde dat bijna alle dieren die in de dierentuin leefden stierven. Bange herten, bevers en zwanen verschenen in de buurt van de woongebouwen.

Op sociale media doken ook schokkende foto's op van mensen die honden en katten redden en koeien, varkens en andere boerderijdieren van het water proberen te beschermen.

Het Oekraïense asiel Domivka doet een oproep: "Als je aan het evacueren bent, stop dan 1 minuut, laat honden, katten en andere dieren vrij, geef ze een kans om te ontsnappen...". De activiteiten van het asiel dat dieren uit Kherson helpt kunnen door middel van een betaling worden ondersteund. De details staan ​​in onderstaand bericht:

Lees ook:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen