Aanbieding

hond in auto met raam open

Angstaanjagende scènes op de parkeerplaats van de zoutwaterbaden

© Illustrative foto Candy Candy / Shutterstock

Er staat een auto bij een meertje geparkeerd: voorbijgangers kijken naar binnen en raken in paniek

De redactie

Online sinds

Het was een wonder dat deze wandelaars tijdens hun Pinksterwandeling vlak langs de auto komen, als ze het zien bellen ze gelukkig meteen de 112.

Het is een Pinksterzondag zoals het in het boek staat. Met veel zon. Precies goed voor een verfrissende duik in het pekelbad van Bad Salzdetfurth (Duitsland), dacht een hondenverzorgster. Maar ze vergeet één heel belangrijk ding.

Ze parkeert haar zwarte BMW op de parkeerplaats van het meer en duikt het water in. Haar hond in de kofferbak is echter in levensgevaar!

Wist je dat de temperatuur in een auto kan oplopen tot wel 68 graden?

Hond in een warme auto

Gelukkig kijken wandelaars goed en reageren ze direct. De Berner Sennenhond leek toen al lusteloos en versuft. De politie, die in allerijl was opgeroepen, ging onmiddellijk op zoek naar de verzorgster van de hond in het pekelbad. Ze bevrijdt haar viervoeter net op tijd uit zijn warmtegevangenis. 

Volgens de hondeneigenaar had ze haar voertuig een uur eerder in de schaduw geparkeerd en was toen gaan zwemmen. Op het moment dat de voorbijgangers zich bewust werden van de Berner Sennenhond, stond de zwarte auto echter al half in de zon. 

Slechts één raam stond een paar centimeter open. Daardoor was de binnentemperatuur flink opgelopen.

Procedure gestart

Doordat de hondenverzorgster verkoeling wilde zoeken, werd het bijna het einde voor haar viervoeter van de hitte. Er loopt nu een procedure tegen de vrouw wegens overtreding van de wet op het dierenwelzijn.

Elk jaar waarschuwt de politie mensen om bij warmer weer geen dieren of kleine kinderen in geparkeerde auto's achter te laten. De voertuigen warmen extreem snel op en er bestaat levensgevaar.

 

Lees verder: Boxer ontmoet meisje: het gesprek neemt een verrassende wending (video)

Lees verderEen baby wordt alleen gelaten met de hond: wat er dan gebeurt, verbaast iedereen (Video)

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen