Aanbieding

hond en mens aan het eten aan tafel

Wie wilt dit nou niet?

© Mediametic

Romantisch gaan uiteten, niet met je partner... maar met je hond: hetzelfde menu, dezelfde ervaring

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Omdat het samen met je hond pas écht een topavond wordt. In een Amsterdams restaurant genieten jij én je viervoetige allessie van hetzelfde menu.

Diner bij kaarslicht. Ben jij geen type voor kaarsen en gedrapeerde gordijnen en zoek je een unieke culinaire belevenis voor jou en je allerliefste op viervoeten? Volgende maand kunnen jullie terecht bij Mediametic in Amsterdam. 

Meer connectie 

Verwacht geen bubbels, olijven en nootjes, maar "een veganistisch 4-gangenmenu en dranken arrangement speciaal voor u en uw hond", schrijven de organisatoren van het Hondendiner op de website van Mediametic. " Honden zijn namelijk net als mensen omnivoren (alleseters) en kunnen goed gedijen op een veganistisch dieet". Dit heel originele date-idee is meer dan gewoon een event voor je to-do lijst. De initiatiefnemers, stichting Mediamatic en kunstenaar/filosoof Eva Meijer willen de op mensen gefixeerde manier van leven en denken doorbreken en meer connectie tussen de verschillende diersoorten-waar mensen dus ook gewoon onder vallen-creëeren. Zodoende kunnen mensen en hun honden op 16, 17 en 18 juni, save the date, in het restaurant van Mediamatic ETEN terecht voor een speciaal dog dinner. Voor Eva Meijer is dit Hondendiner project verder onderdeel van haar postdoctoraal onderzoek getiteld "The Politics of (Not) Eating Animals". En let op: dit event draait om honden, dus "een maximum van 2 mensen per hond", luidt het voorschrift.

Hond Floortje geniet van hun maaltijd tijdens het Multispecies testdiner van 17 januari 2023. - Eva Meijer

Voorlees sessie voor honden en kinderen 

Er is meer die dag. Voor mensen die alles willen weten over de gedachten achter dit project is er een speciaal symposium "Imagining New Multispecies Communities". En kinderen zijn op 18 juni welkom bij "Brokken maken", een programma met een voorlees-sessie voor honden en kinderen en een workshop koekjes bakken. 

Je kan een plekje hier reserveren voor Vrijdag, Zaterdag of Zondag

Ander nieuws: 

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen