Aanbieding

hond gedragen door reddingswerkers

De hond had de pijp leeg

© Keswick Mountain Rescue Team - Facebook

Ongelooflijke actie om Akita uit de bergen te redden: zonder hulp was dit verhaal heel anders afgelopen

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

In Engeland hebben reddingswerkers half mei een heel bijzonder slachtoffer gered. Een hond raakte gewond tijdens het beklimmen van de hoogste berg van het land.

Rocky, een Akita die samen met zijn verzorgers de top wist te bereiken van de 978 meter hoge Scaffel Pike in Engeland, was te uitgeput en gewond voor de afdaling. "Hij weigerde te bewegen", schreven de reddingswerkers op hun website.

Cool, kalm en waardig

Wanhopige belde Rocky's verzorgers rond het begin van de avond de plaatselijke politie, waarna het dichtsbijzijnde reddingsteam in actie kwam. Vakbekwaam klommen de dertien reddingswerkers naar boven. Ondertussen stond het team voortdurend in contact met de verzorgers. "Ze kregen het koud en we moedigden hen aan te proberen zoveel mogelijk af te dalen", lezen we in het verslag van het team. Uiteindelijk troffen ze Rocky hoog in de bergen. Het reddingsteam maakte het de Atika zo comfortabel mogelijk en droegen hem veilig met een slee de berg af.  "Ondanks dat een vrij grote hond van 33 kg is, was het een plezier om zo'n relatief licht slachtoffer te dragen" , prees het team. Rocky gedroeg zich namelijk als een echte Atika en bleef ondanks de spanning en de situatie "cool, kalm en waardig". 

Gemengde reactie

Op Facebook riep het verslag van het reddingsteam gemengde reacties op.

"Als de eigenaren moesten betalen voor de reddingskosten zouden ze zich wel twee keer bedenken om met hun hond de hoogste berg van Engeland op te gaan", vond iemand. 

Maar een Australische hondenliefhebber was juist vol lof: "Uit Australië - complimenten aan het Keswick Mountain Rescue Team - terwijl sommige niet-hondeneigenaren dit misschien lichtzinnig vinden, vindt deze hondeneigenaar jullie "verdomd geweldig"👍👍"

Iemand anders nam het op voor de stoere Rocky: "Zonder hulphonden waren we nergens, zou ik zeggen". 

Kijk hier naar de beelden van de reddingsactie:

Lees verder: Hartverscheurend afscheid van haar hond aan het einde van haar leven: de beelden zijn aangrijpend

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen