Aanbieding

Kleine hond die naast de afstandsbediening van de tv staat

Dit hondje is officieel de kleinste hond ter wereld

© Rappler - Facebook

Chihuahua verkozen tot "World's Shortest Dog": je zult niet geloven hoe klein ze is

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Een chihuahua in zakformaat, genaamd Pearl, is volgens het Guinness Book of Records officieel de kleinste hond ter wereld. Dit kleine schatje is even groot als de afstandsbediening van je tv.

Men zegt dat geluk 'm in de kleine dingen des levens zit, en dat geldt zeker voor deze hond.

Deze kleine chihuahua is superklein. Ze is minder dan 10 cm hoog en minder dan 12 cm lang. Om dat in context te plaatsen: Pearl is korter dan een standaard tv-afstandsbediening en ongeveer net zo lang als een €5 briefje.

Het zijn de kleine dingen die ertoe doen

Je zou Pearl dus zou in je zak kunnen stoppen, maar ondanks haar kleine voorkomen maakt Pearl een enorme indruk op de wereld. Sterker nog, ze is wereldrecordhoudster. Volgens het Guinness Book is geen enkele hond zo klein als Pearl.

Pearl komt uit Orlando en haar honden(h)ouder is Vanessa Semler uit Orlando, Florida. Dit is de tweede keer dat Vanessa een record-houdende hond heeft. 

De titel van 's werelds kleinste hond behoorde voorheen toe aan Vanessa's andere Chihuahua, Milly, die ook Pearl's zus was. Milly is onlangs overleden en ze wordt gemist nu ze er niet meer is. Maar met Pearl in de buurt wordt het verdriet van het verlies van een geliefd huisdier iets makkelijker om mee om te gaan.

"We zijn ontzettend blij met Pearl en deze unieke kans om ons eigen record te verbreken en deze geweldige kleine hond met de wereld te delen," zei Semler.

Semler omschrijft Pearl als een kleine diva. Ze is fel, pittig en heeft een houding die een miljoen keer groter is dan zij. Met andere woorden, ze is een typische Chihuahua.

Pearl is de tweede chihuahua die dit jaar in het Guinness Book of Records staat. In januari werd een 23-jarige chihuahua genaamd Spike uitgeroepen tot 's werelds oudste nog levende hond.

Kleine hond, grootse houding

Helaas verloor Spike een paar weken later zijn kroon toen Guinness Book bevestigde dat een herdershond uit Spanje 30 jaar oud was.

Maar het deerde Spike niet. Guinness Record of niet, hij weet dat hij de beste is op vier poten, net als elke andere Chihuahua.

Meer nieuws:

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen