Aanbieding

kat die naar nepkuiken kijkt

De foto's zijn prachtig!

© ragdoll_and_her_bro - Instagram

8 foto's van katten die Pasen vieren... op geheel eigen wijze!

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Niet alleen mensen genieten van Pasen. Zelfs katten willen profiteren van deze feestelijke dagen en deze foto's bewijzen het.

Pasen is het moment waarop we als familie en vrienden samenkomen. Onze trouwe kattenvrienden vormen daarop geen uitzondering: zelfs katten willen ten volle genieten van deze korte feestdagen en een mooie verzameling foto's kan dit idee alleen maar bevestigen.

Voordat je naar al die heerlijke foto's kunt kijken willen we je toch nog kort wat advies meegeven zodat iedereen een vrolijk Pasen heeft. 

Welke risico's zijn er voor een kat tijdens feestdagen?

Ook al houden katten van een feestje op zijn tijd, is het ook belangrijk om de kat de ruimte te geven tijdens de drukke dagen. Een kat heeft af en toe ruimte nodig om op zichzelf te zijn en mag zeker niet gedwongen worden om contact te maken met kinderen of volwassenen. Wanneer een kat zin heeft, mengt hij zich vanzelf in het feestgedruis. 

Daarbij, Pasen mag voor ons dan een moment zijn om allerlei lekkere dingen op tafel te zetten, onthoud dat sommige voedingsmiddelen gevaarlijk kunnen zijn voor je kat. 

Chocolade is het meest bekende voorbeeld: met zijn samenstelling op basis van theobramine kan het ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de viervoeter. Kortom, er zijn twee basisregels om de feestdagen in vreugde door te brengen met je kattenvriend:

  1. Respecteer de kat zijn vrijheid en ruimte
  2. Geef een kat niets wat je zelf eet tijdens Pasen

Bekijk ook:

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen