Aanbieding

Camilla met een hond op schoot

Op de verjaardagsfoto mag Beth niet ontbreken

© Royalty Now and Then - Facebook

Koningin Camilla en haar viervoeters zetten zich in voor dieren in nood

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Ze was niet altijd de meest populaire van het Britse Koningshuis, maar haar liefde voor dieren doet menig hart sneller kloppen.

Tijdens het huidige bezoek van Charles III. in Duitsland staat ze natuurlijk aan zijn zijde: Camilla Parker-Bowles. De vrouw, die door Lady Di de bijnaam "de Rottweiler" zou hebben gekregen en lange tijd het mikpunt was geweest van publieke minachting en satire, heeft inmiddels een plekje veroverd in de harten van de Britten.

De Engelsen zijn vooral enthousiast over de grote liefde voor dieren van de 75-jarige hertogin van Cornwall. Ze is vooral gek op paarden en honden en heeft een zeer nauwe band met het Londense dierenasiel Battersea Dogs & Cats Home.

Camilla zet zich in voor dierenasiel

Camilla is sinds 2017 "beschermheilige" van het dierenasiel, dat een heus instituut is in Engeland. Het dierenasiel is opgericht in 1860 en heeft inmiddels al voor meer dan 3 miljoen dieren een nieuw thuis gevonden. 2 dieren maakten een wel heel bijzondere adoptie door. Het gaat om de Jack Russel Terriërs Beth en Bluebell. 

De twee schattige viervoeters zijn door Camilla zelf geadopteerd en kunnen nu samen met haar en Charles een echt koninklijk leven leiden. Het stel houdt meer van honden dan van wat dan ook. Ze zijn ook vaak aanwezig bij openbare optredens van de hertogin van Cornwall, zoals blijkt uit talloze foto's en video's die op sociale netwerken zijn gepubliceerd.

Ook de honden helpen mee

De 75-jarige Hertogin, die van simpele dingen houdt, maakt nog steeds lange wandelingen in de vrije natuur, nu natuurlijk met Beth en Bluebell aan haar zijde.

Natuurlijk steunen de twee Jack Russell Terriers Camilla ook als het gaat om het Battersea Dogs & Cats Home. Zo presenteerden ze in 2021 trots hun blauwe halsbanden op Instagram en maakten daarmee destijds reclame voor de nieuwe campagne van het dierenasiel.

Ontvang het laatste nieuws en tips van Wamiz!
Abonneer je op de nieuwsbrief

Haar honden zijn haar alles

Ter gelegenheid van Camilla's 75ste verjaardag op 17 juli 2022 maakten de twee viervoeters opnieuw een grootse entree. Gesierd met een chique parelketting mocht Beth bij Camilla op schoot zitten en samen met de feestvierders op de foto.

Voorafgaand aan de grote dag had de hertogin een groot feest gegeven in Clarence House om het 160-jarig jubileum van Battersea Shelter te vieren. Ze zou erg blij zijn geweest met de vele honden die Camilla ontmoette.

Ander nieuws:

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen