Aanbieding

Hond blijft zijn overleden verzorger trouw: "Dat is echte liefde! Hier kunnen mensen nog wat van leren"

hond op straat met auto's
dog-happy

Hond na blijft bij zijn baasje na het ongeval

© screenshot - 112 Nederland

Een automobolist in Deurne raakte onwel, botste tegen een boom en kwam te overlijden. Zijn hondje reageerde onvergetelijk. 

 

 

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds

De bestuurder en verzorger van de hond voelde zich niet lekker, waarna hij de controle over de auto verloor en tegen een boom botste. De inspanningen van de traumahelikopter en andere hulpdiensten konden het slachtoffer niet redden. Het hondje van de bestuurder, die ook in de auto zat, overleefde het ongeluk wel en toonde wat echte liefde vermag.

Disney gedachte 

En opnieuw is bewezen dat dieren ook gevoelens hebben. Angstig rende het dier na het ongeluk direct weg. Maar toen gebeurde het onverwachte: de hond keerde terug en ging onder de auto bij zijn overleden verzorger zitten. Hondengedragstherapeut Marieke van der Burgt verklaarde het gedrag alsvolgt. "Ik denk niet dat het hondje uit de auto is ontsnapt om daadwerkelijk hulp te gaan halen, zoals sommige mensen geneigd zijn om te denken", zei de gedragstherapeut tegen omroep Brabant "Het lijkt me meer dat hij vanwege de schrik is weggerend. Dat honden dan hulp gaan halen, is toch een beetje een Disney-gedachte."

Van der Burgt gelooft dat het dier enorm schrok van het ongeluk en in eerste instantie is gevlucht voor het gevaar. Dat het hondje erna onder de auto bij zijn baasje is gaan zitten, verklaart zij ook uit angst. “Hij ging op zoek naar veiligheid, omdat hij zich bang en gestrest voelde. Dat zie je aan de lage staart en de oortjes die naar achteren staan."

Echte liefde 

Op Facebook regende het meelevende reacties. "Dat is echte liefde! Kunnen mensen nog wat van leren", schreef iemand onder het Facebookbericht.  "Hoop van harte dat iemand zich over dat arme hondje gaat ontfermen", schreef iemand anders. "Beeske is veel gevoeliger dan wij en beleeft dit drama dus nog veel intenser dan wij. Arm beest."

Of het dier instussen een nieuwe familie heeft gevonden is Wamiz niet bekend. 

Ander nieuws:

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen