Aanbieding

2 zieke katten

Kat Gerrit en kat Kitty 

© screenshot - NH nieuws

Enkhuizen vreest voor kattenhater na 4 mysterieuze gifdoden

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Grote onrust in Enkhuizen. In minder dan vier weken tijd zijn daar minstens vier katten plotseling verdwenen. Inwoners vrezen dat er opzet in het spel is. 

De ene na de andere kat komt schuimbekkend, suf en zonder eetlust thuis. Zodoende vermoeden buurtbewoners dat een kattenhater de dieren expres vergiftigt. Uit angst houden veel bewoners hun allessie voorlopig binnen. 

Bijtende vloeistof

Het begon eind februari met de plotselinge dood van Gerrit, de kat van Nadja Sandkul. Gerrit kwam op een dag schuimbekkend thuis en wilde niet eten en drinken. De dierenarts ontdekte te hoge nierwaarden en vermoedde dat het dier bijtende vloeistof had binnengekregen. Gerrit overleed nog diezelfde dag. Hij was pas acht maanden oud. Al gauw hoorde Nadja nog meer verhalen over katten en poezen die met dezelfde ziekteverschijnselen zijn overleden. Zo moest buurvrouw Marina pas geleden haar poes Kitty laten inslapen. Marina's allessie op viervoeten vertoonde precies dezelfde symptomen. 

Expres 

Beide vrouwen verzorgen nog andere katten. Marina heeft nog vier katten, en Nadja verzorgt nog een poes. Bezorgd houden ze deze dieren voorlopig binnen. Ze willen hun verhaal kwijt in de hoop dat mensen gaan opletten en vooral de onderste kan boven krijgen. "We hebben in de straat gekeken of we iets van koelvloeistof zien liggen, maar ik denk dat iemand dit expres doet", zegt Marina.  

Kijk hier naar de beelden:

Ander nieuws:

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen