Aanbieding

Labrador niet langer meest favoriete hond in de VS: onttroond door een ras dat de Fransen goed kennen!

Een donkere Labrador
dog-wow

Een bruine Labrador

© everydoghasastory - Shutterstock

Het einde van een tijdperk. Een tijdperk waarin de Labrador de meest populaire hond was van de VS. Het ras draagt nu het stokje over.

Door Sander Nelisse

Online sinds

Drie decennia lang was de Labrador de favoriete hond van Amerikanen volgens de American Kennel Club, die deze officiële classificatie elk jaar vaststelt.

Maar na 31 jaar de populairste te zijn is onze lieve Labrador met een groot hart zojuist onttroond in de VS, en het is een heel ander ras dat de eerste trede van het podium heeft beklommen. En dat is een ras dat men in Frankrijk heel goed kent.

De Franse Bulldog is de nieuwe nr. 1

Afgelopen woensdag onthulde de ranglijst van 2022 dat de nieuwe favoriete Amerikaanse hond voor het jaar 2022 de... Franse Bulldog was!

Deze charmante kleine hond met platte neus, ook wel Frenchy genoemd, heeft zich bovenaan de lijst gevestigd dankzij een groeiende populariteit in de afgelopen 10 jaar. In 2012 stond dit grappig uitziende hondje 14e op de ranglijst en heeft in slechts een paar jaar tijd op een oogverblindende manier de ranglijst bestormd!

Shutterstock / Sbolotova©

Het moet gezegd dat de Franse Bulldog veel kwaliteiten heeft: ze zijn joviaal en speels, maar tegelijkertijd ook zachtaardig. Met hun onnavolgbare uiterlijk en het vrolijke karakter zijn ze over het algemeen de ideale metgezel voor het hele gezin en de kinderen zijn dol op ze!

Gina DiNardo, voorzitter van de American Kennel Club, rechtvaardigde deze plaats aan de top door dezelfde kwaliteiten te prijzen: " De "Frenchies" zijn speels, veelzijdig, loyaal en sociaal." Met een toename van 1000% in Franse Bulldog-registraties bij officiële rasregisters in de afgelopen 10 jaar, heeft de Franse Bulldog een mooie toekomst voor zich in de Verenigde Staten!

Deze populariteit heeft echter niet alleen goede kanten en succes heeft helaas ook een schaduwkant: de Franse bulldog is in het hele land steeds vaker het doelwit van diefstal of handel.

Wat de Labrador betreft, hij staat dit jaar op de 2e plaats in de Amerikaanse ranglijst en heeft alle kansen om in goede vorm terug te komen! Daarnaast staat de 3de plaats de Golden Retriever, de 4de plaats de Duitse Herder en op de 5de plaats de Poedel.

Kijk hier naar de beelden:

Lees ook: 

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen