Aanbieding

Partij voor de Dieren scoort bij de PS verkiezingen : geweldig nieuws voor alle dierenliefhebbers

klappende mensen
dog-happy

Esther Ouwehand in de fractiekamer van de PvdD

© David van Dam

De Partij voor de Dieren kijkt tevreden terug op succesvolle Provinciale Statenverkiezingen: De #PvdD is gegroeid! Kiezers bedankt. 

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds

Grote delen van Nederland trokken deze week naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen en om voor de waterschappen te stemmen. Als de voorlopige uitslagen kloppen, krijgt de Partij voor de Dieren (PvdD) er maar liefst zes zetels bij. Een geweldig nieuws voor alle dierenliefhebbers in Nederland.

Geweldig nieuws voor alle dierenliefhebbers in Nederland

Via Twitter reageerde de PvdD blij op de uitkomst: Jullie konden kiezen en jullie kozen voor diervriendelijk, groen en sociaal. De #PvdD is gegroeid!  In de provincies hebben we er - volgens de laatste tussenstand - 6 zetels bij! De uitslagen van de waterschappen laten nog even op zich wachten. Kiezers bedankt! #PS2023. De PvdD haalt al jaren de ene verkiezingsoverwinning na de andere. 

Klimaat en milieu

Liefde voor dieren is daarvoor niet de belangrijkste reden, zo bleek in 2021 uit de zetelpeiling en onderzoeken onder het opiniepanel van het tv-programma Eenvandaag. Toen lieten ruim duizend Partij voor de Dieren-stemmers onder het Opiniepanel weten waarom ze voor die partij kiezen. Uit de antwoorden kwam naar voren dat niet de dieren, maar de ideeën over het klimaat en het milieu voor veel mensen de reden is om voor de Partij voor de Dieren te kiezen. Acht op de tien kiezers noemden dat een belangrijk argument voor hun stemkeuze.

Ander interessant nieuws:

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen