Aanbieding

Duitse herder op de bank

De reactie van de Duitse herder was verbluffend.

© Roger Roman - Shutterstock

Duitse herder rust op de bank: wanneer de peuter dichterbij komt, gebeurt het ondenkbare (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Honden zijn goed voor opgroeiende kinderen. Wel is het belangrijk dat er altijd een volwassene aanwezig is om toezicht te houden. Dit is wat er gebeurde tussen dit kleine meisje en haar hond.

Weet je, de voordelen van het hebben van een huisdier zijn eindeloos. Een hond in huis brengt veel voordelen met zich mee ook (en vooral) als je kinderen in huis hebt. In feite helpt het zorgen voor een ander levend wezen kleine kinderen om verantwoordelijker te zijn en empathie te ontwikkelen.

Wat zeker is, is dat kinderen vaak onstuimig kunnen zijn en honden soms instinctief reageren, daarom is toezicht van een volwassene altijd noodzakelijk.

Een mooie ontdekking

En net tijdens een van de momenten waarop de ouders hun dochtertje naast hun Duitse herder zien spelen, gebeurt het ondenkbare.

De kleine begint nieuwe bewegingen te ontdekken: ze loopt langzaam terwijl ze haar handen op de bank laat rusten en als ze haar trouwe viervoeter er comfortabel op ziet zitten, besluit ze dat ze dat ook wilt. Maar wat te doen als je heel klein bent en op de bank gaan bijna lijkt op het beklimmen van de Kilimanjaro?

Ik zal je helpen!

En dat is waar de tederheid en het "moederlijke" gevoel van dieren in het spel komt: de Duitse herder denkt geen twee keer na en als hij het kleine meisje in moeilijkheden ziet, biedt hij haar zijn poot aan om haar een houvast te geven waarop ze kracht en steun kan geven. 

Dankzij haar hondenvriend weet de kleine des huizes dan ook haar grootste obstakel thuis te overwinnen. Twee echte vrienden!

Kijk hier naar de schattige video:

Lees ook: 

Wij willen de Wamiz-lezers er op attenderen altijd voorzichtig te zijn wanneer (kleine) kinderen en huisdieren bij elkaar zijn. Zelfs het liefste huisdier kan onverwachts reageren omdat deze zich ongemakkelijk voelt door bijvoorbeeld plotselinge of ruwe bewegingen van het kind. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Houd daarom altijd toezicht tijdens de interactie tussen beiden.

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen