Aanbieding

Veronika in Oekraïne

Ze is pas 11, maar ze zou alles doen uit liefde voor ze.

© UNICEF/UN0780465/Filippov - Facebook

11-jarige Veronika gaat ondanks de oorlog onverstoorbaar door, uit liefde voor haar katten (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Veronika is 11 jaar oud en haar huis in Oekraïne is verwoest: ze gaat er echter elke dag heen voor een belangrijke missie.

Inmiddels is er bijna een jaar verstreken sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. Veel mensen zijn gestorven, anderen zijn gevlucht, anderen zijn gebleven, maar zijn nu alles kwijt.

Onder de slachtoffers van deze oorlog bevinden zich ook de meest weerlozen, zoals kinderen en dieren. Het lezen van verhalen zoals het volgende verhaal, brengt een traan op je gezicht.

Waar ben je Masik

Veronika Krasevych is 11 jaar oud en woont in Borodyanka, in het noorden van Oekraïne, een stad met ooit zo'n 12.000 inwoners. Toen de bombardementen nog geen gebouwen en levens hadden verwoest.

De kleine moest, net als veel andere kinderen, in een kelder gaan wonen, maar ondanks alles wat ze doormaakte, was er in haar gedachten alleen hem, Masik, de huiskat die ze in de oorlog was verloren.

Nadat de bombardementen ophielden, besloot Veronika terug te keren naar haar voormalige huis op zoek naar Masik. En plots was daar de kat. Hij had rondgezworven en wilde haar niet meer volgen, maar toch was het echt Masik. Dus besloot Veronika de kat iedere dag eten te brengen. 

Voedsel keuken

Masik, inmiddels een zwerfkat, was altijd omringd door andere straatkatten, waarvan de katten(h)ouders er misschien ook niet meer zijn. Veronika besloot daarom om voor ze allemaal te zorgen door ze eten te brengen:

"De katten hebben iemand nodig die voor ze zorgt en als ik niet voor ze zorg, wordt het moeilijk voor ze", aldus de kleine Veronika in een interview.

Veronika heeft dus een echte missie. Elke dag gaat ze door de buurt om de katten eten te geven. Op een plek waar ooit huizen stonden, wordt deze nu gekenmerkd door leed voor mens en dier. 

Kijk hier naar de video:

Lees ook:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen