Aanbieding

Aardbeving in Turkije: dieren redden dieren en vele anderen (video)

reddingshond in Turkije in het puin na de aardbeving en geredde kat
dog-cat-serious

Reddingshonden in het veld om de overlevenden van de zware aardbeving tussen Turkije en Syrië te redden.

© Twitter @NevzatAbi29 / @RudawTurkce

De verschrikkelijke aardbeving die Turkije en Syrië trof, veroorzaakte duizenden doden en vermisten. Hier een kijkje van het onophoudelijke werk van reddingswerkers en hondeneenheden.

Door Sander Nelisse

Online sinds

In de nacht van zondag 5 op maandag 6 februari werden Turkije en Syrië getroffen door een zeer sterke aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter met als epicentrum de Turkse stad Gaziantep. De bevingen werden zelfs gevoeld in Libanon, Israël en Cyprus.

De aantal doden en gewonden is catastrofaal: er zijn momenteel meer dan 5.000 bevestigde slachtoffers en duizenden gewonden en vermisten, aantallen die helaas van uur tot uur zullen toenemen.

De Italiaanse Civiele Bescherming had zelfs een tsunamiwaarschuwing afgegeven langs de kusten van Sicilië, Calabrië en Apulië, wat gelukkig niet is gebeurd.

De hondeneenheden schieten te hulp

Buurlanden en de internationale gemeenschap mobiliseren zich om hulpgoederen te sturen om zoveel mogelijk mensen te redden die vastzitten onder het puin.

Dit alles is vooral te danken aan de onschatbare hulp van de honden van de hondeneenheden van heel Europa die al aan het werk zijn.

De neus van honden die speciaal zijn opgeleid om slachtoffers van rampen te zoeken, is essentieel om in te grijpen in dit soort tragische situaties en het komt vaak voor dat honden levens hebben gevonden en gered.

Hier is de video van de landing in Adana van het brandweercontingent van het Usar-team van Toscane en Lazio, met reddingshonden, gestuurd om de door de aardbeving getroffen bevolking te helpen.

De geredde dieren

Van de tragedie van de aardbeving die dood en verderf bracht in Turkije, komt nieuws dat hoop geeft.

Zo gaat het bijvoorbeeld om een kat die door teams van de Turkse politie onder het puin van een winkelcentrum in Diyarbakir werd gered.

De kat was zichtbaar bang en licht gewond, en is nu, na alle nodige zorg en voeding te hebben gekregen, in goede gezondheid.

Lokale media tonen een agent die de kat in zijn armen houdt, die zijn redder omhelst. Op dit moment is er geen informatie over de verzorgers.

Ander nieuws:

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen