Aanbieding

pallas kat op de Mount Everest

Ongelooflijke wetenschappelijke ontdekking op de Mount Everest

© DominikRh - Pixabay

Verbazingwekkende wetenschappelijke ontdekking: deze twee katten leven op de Mount Everest

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Er leven zeldzame katten op de Mount Everest. Dit is wat onderzoekers onlangs hebben ontdekt.

Een team van wetenschappers heeft onlangs iets ongelooflijks en ronduit schattigs ontdekt: er leven twee zeldzame katten op de Everest!

Het zou het hoogste deel van de Himalaya-helling zijn, precies langs de zuidelijke flank van de Mount Everest, dat de twee katachtigen zouden hebben uitgekozen als hun natuurlijke habitat.

Twee katten leven op Everest: ontdekking

Dit zijn twee Pallas-katten, wilde katachtigen zoals de Serval en Caracal, die geïdentificeerd zijn door een groep wetenschappers.

De viervoeters staan ook wel bekend als Manul of Steppe katten, en slaagde erin om tot 2019 ongezien te blijven.

Deze ontdekking is zeer waardevol voor onderzoekers en milieuactivisten van over de hele wereld, en opent een nieuwe lijn van studie en onderzoek.

Toekomstig onderzoek zal helpen bepalen hoeveel Pallas-katten precies op het dak van de wereld leven en hen helpen beschermen, zodat ze hun beste leven kunnen blijven leiden.

"Het is fenomenaal om bewijs te vinden van deze zeldzame en buitengewone soort op de top van de wereld", zei Dr. Tracie Seimon van het Zoological Health Program van de Wildlife Conservation Society in een artikel voor de WCS.

De Pallas katten

Deze katten zien er duidelijk anders uit dan normale huiskatten, ook al zijn ze ongeveer even groot.

Ze hebben hele korte pootjes en hun vacht is extreem dik en pluizig, waardoor ze eruitzien als schattige, mollige knuffeldieren.

Deze fysieke kenmerken maken ze geschikt voor zeer barre klimaten en behendig bij het beklimmen van rotswanden, dus het is logisch dat deze dieren een extreme plek zoals de Everest zouden kiezen om te leven.

Bovendien zorgen hun brede gezichten en grote oren ervoor dat ze op stripfiguren lijken!

Ondanks hun schattige voorkomen zijn de Pallas katten wilde dieren en behoorlijk agressief. Ze zijn dus niet geschikt om als huisdier te houden!

Lees verder:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen