Aanbieding

hond in kennel

De dierenbescherming in actie

© omroep brabant

Dierenbescherming neemt bijna 300 verwaarloosde honden in beslag in Eersel

De redactie

Online sinds

Hel op aarde voor deze honden bij een fokker in Eersel. De verwaarloosde honden zijn door de dierenbescherming in beslag genomen.

Eindelijk stappen ondernomen door de NVWA

Bij een eerder controles van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) bleek al dat een hondenfokker in Eersel alle regels aan zijn laars lapte. Naast te kleine vervuilde hokken en slecht drinkwater, werden de honden zelf ook ernstig verwaarloosd. Naast vervilte vacht en schurft, werd bij de meeste dieren ook slechte gebitshygiëne geconstateerd, m.n. veel tandsteenproblematiek. Ondanks eerdere waarschuwingen en de tijd om e.e.a. te verbeteren, was de verbetering zeer minimaal en was het nog steeds een honden-hel op aarde.

Afgelopen dinsdag reden de dierenambulances af en aan om 280 honden in beslag te nemen. Deze viervoeters worden nu elders ondergebracht, waar inspecteurs, dierenartsen en gedragstherapeuten gezamenlijk kijken naar het welzijn van alle dieren.

Wat gebeurd er nu met de honden

De fokker is al enige tijd in een juridische strijd verwikkeld. Het is nu afwachten wat er uit het rapport van de NVWA komt. Daarna zal de rechter de situatie beoordelen en een uitspraak doen.

 

Kijk hier naar de video:

 

Lees verder:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen