Aanbieding

kat tussen de vuilnis

Kitten Boedha gevonden tussen de vuilnis

© Dierenambulance Maasland - Facebook

Vuilnisman doet levensveranderende vondst in vuilniswagen "Het heeft veel bij hem losgemaakt"

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Toen de vuilnisman geluid hoorde achter in de wagen, nam hij meteen even een kijkje. Wat er daarop volgde, heeft twee levens voorgoed veranderd. 

Op die vroege, miezerige maandagochtend waren de vuilnismannen in het Brabantse plaatsje Oss zoals gewoonlijk bij nacht en ontij opgestaan om andermans troep op te ruimen. Alles wees erop dat het een gewone dag te worden.

Raar geluid

Maar plotseling hoorde een van de vuilnismannen een vreemd geluid. Het kwam van achterin de vrachtwagen. Toen hij polshoogte ging nemen, ondekte hij, midden tussen de vuilniszakken, een klein katje. Binnen de kortste keren parkeerde de vuilnisauto bij de gemeentewerf. Van daaruit werd contact gezocht met de dierenambulance die het kletsnatte en ernstig onderkoelde diertje naar dierenopvang Maasland bracht.  Dierenverzorgster Sandra van Rooij vertelde aan Omroep Brabant hoe ze de schepseltje binnenkregen:. “We hebben hem of haar, want dat weten we nog niet, met een föhn drooggemaakt. Het dier is erg bang en wil niet eten. Dus helpen we daarbij.”

Op Van Rooij maakt het katje een getraumisteerde indruk: “Dit dier is echt niet blij. Het blaast en krabt en heeft vast niet veel goede ervaringen met mensen. “We gaan nu proberen het beestje wat meer vertrouwen te geven. Volgende week willen we de kat gaan vaccineren, chippen en een wormenbehandeling geven. Het komt zeker goed met deze kat.”

Boedha

Van Rooij schat dat het overleveraartje een zwerfkatje is van rond de vier of vijf maanden oud. Of liever: een zwerfkatje wás. Want aan alle zwerftochten is nu een einde gekomen, vertelde de dierenverzorgerster ook. Al de dag na het avontuur kreeg het diertje bezoek van een oude bekende: de vuilnisman die hem gevonden had. "Het heeft veel bij hem losgemaakt", weet Van Rooij van dierenopvang Maasland. "Het diertje is Boedha genoemd".  

 

Lees verder:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen