Aanbieding

Man met hond

Wat is viezer: een hondenvacht of een baard?

© Volodymyr TVERDOKHLIB / Shutterstock

Wat is viezer, een baard of een hondenvacht? Wetenschappers delen het verbazingwekkende antwoord!

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Honden zijn leuk, slim, lief, schattig en trouw.. Maar soms ook wandelende haarballen vol bacteriën. Maar enig idee hoe vuil hun vacht is in vergelijking met een volle baard? 

Een ziekenhuis in Zwitserland onderzocht de hygiëne van baarden in vergelijking met hondenvachten. Het resultaat zal je verbazen.

Baard viezer dan een hondenvacht

De kliniek onderzoekt honden en mensen met dezelfde MRI-scanner, en vroeg zich af hoe het zit qua hygiëne.  Ze kwamen er achter dat het prima kon. Sterker nog: tot hun verbazing was het niet alleen verantwoord – de honden waren zelfs hygiënischer dan de bebaarde mannen.

Bijna 40% van de baarden is ongezond

De onderzoekers keken naar de monsters van 18 baarden en 30 nekvachten – een van de meest onhygiënische plekken van de hond. Beide groepen waren ruim vertegenwoordigd, met mannen tussen de 18 en 76 jaar en 16 hondenrassen.  Daarna onderzochten de Zwitsers de totale hoeveelheid bacteriën in de monsters.

Toen konden ze er niet meer onderuit: in zeven van de 18 baarden zaten bacteriën die slecht kunnen zijn voor de gezondheid. Ter vergelijking: slechts vier van de 30 monsters van hondenhaar bevatten zulke gevaarlijke bacteriën.

Conclusie: een baard bevat meer schadelijke bacteriën dan een hondenvacht. 

Welke vrienden met baard moeten dit nieuwtje lezen?

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen