Aanbieding

kat in de tuin

kat in de tuin

© Shutterstock / Facebook @Kay Rogers

Vrouw krijgt bijna een hartaanval als ze ziet wat haar kat als verassing in de woonkamer heeft achtergelaten (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

De kat had een "uiterst zeldzaam" dier gevangen. De gebeurtenissen vonden plaats in Florida en de verzorgers van de kat zijn nog steeds in shock.

Iets meer dan een jaar geleden deed een kat genaamd Olive, die in Florida woont, een buitengewone ontdekking. Het dier ging op jacht en bracht een cadeautje mee naar huis dat de verzorgers met open mond en in angst achterliet.

En daar ligt opeens een vreemd wezen op de grond

Op het moment dat Olive het dier op de grond liet vallen, schrokken de verzorgers. Het was een tweekoppige slang! Volgens de verzorgers van de kat die het verhaal deelden op hun social media draaiden de twee hoofden onafhankelijk van elkaar en bewoog de slang zijn twee paar ogen en zijn twee tongen probleemloos.

De verzorgers van de kat namen snel contact op met de relevante autoriteiten om de slang te beschermen en te verzorgen.

Genetische afwijking

De reptiel is in handen van de Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC), waar ze het alle zorg geven die het nodig heeft om te overleven.

Volgens experts is het grootste probleem van de slang eten, omdat het moeilijk is voor de twee koppen om te coördineren.

Deze fysieke aandoening wordt "tweekoppig" genoemd: een zeldzame afwijking die optreedt tijdens de ontwikkeling van de foetus wanneer identieke tweelingen niet van elkaar afsplitsen.

Tweekoppige geboortes kunnen voorkomen bij herten en bruinvissen. Hoewel ongeveer een keer per jaar zo'n geboorte onder slangen plaatsvindt. In 2019 werd in New Jersey een tweekoppige slang genaamd "Double-Dave" geboren en in 2020 ving Olive de hoofdrolspeler van dit verhaal.

De tweekoppige hebben het niet gemakkelijk in de natuur aangezien ze niet hetzelfde vermogen hebben als de rest om hun prooi te vangen of sneller te ontsnappen aan roofdieren. Om deze reden en in de meeste gevallen zullen deze dieren uiteindelijk sterven onder toeziend oog van experts zonder ooit in het wild uitgezet te zijn.

Bekijk hier de beelden:

 
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen