Aanbieding

Papegaai klaagt over kat

De video van de kaketoe is al meer dan 5,7 miljoen keer bekeken

© Screenshot YouTube / Mr. Max T.V.

Kaketoe klaagt over de kat: vijf miljoen mensen lachen zich rot (Video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Meer dan 5,5 miljoen gebruikers zijn gek op deze pratende papegaai. We hebben medelijden met de papegaai, maar moeten er ook hard om lachen!

Wie droomt er niet van om even met zijn huisdier te kletsen? Het is waar dat veel dieren, waaronder honden en katten, met ons communiceren, maar in een andere taal dan de mens. Het dichtst bij onze spraak komen papegaaien, waaronder ara, grote lora, kaketoe en de grijze papegaai.

Papegaaien kunnen hele volzinnen in elkaar flansen en niet altijd om ons voor de gek te houden (zoals meestal het geval is in tekenfilms en films), maar ook om te klagen over hun lot!

Klacht over de kat

Toen op een dag een papegaaienhouder, Max genaamd, thuiskwam, merkte hij dat zijn vogel depressief was. Toen Max de kaketoe vroeg wat er was gebeurd, begon de papegaai te vertellen hoe ze hem miste en dat de kat iets had gedaan dat ze stressvol vond. De verzorger luisterde en stelde vragen om er zeker van te zijn dat de kat de oorzaak was van het verdriet van de vogel.

De video van de kaketoe is al meer dan 5,7 miljoen keer bekeken. Iedereen is helemaal gek van de relatie tussen Max en de kaketoe. Een van hen schreef: "Bravo Max, je bent een geweldige verzorger. Je kunt wetenschappers leren hoe je goed voor een kaketoe moet zorgen. De meeste mensen zijn zich totaal niet bewust van hoeveel liefde een aandacht vogels met hoge intelligentie nodig hebben. En wanneer niet aan hun sociale en emotionele behoeftes wordt voldaan, lijden ze enorm. Ze kunnen zelfs een psychische aandoening ontwikkelen die zich kan manifesteren in zelfvernietigend gedrag, zoals het overmatig plukken van veren. Ik wens alle kaketoes zoveel liefde toe." Een andere grappige opmerking:"Max zou zijn eigen tv-programma moeten krijgen."

Daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn.

Hoewel niet alle dieren zo spraakzaam zijn als deze kaketoe is het zeker de moeite waard om de signalen van je huisdier te leren lezen, waardoor je veel te weten komt over hun welzijn. 

Kijk hier naar de grappige video:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen