Aanbieding

Kat in val

Daar, weggemoffeld onder een boom in de tuin, vond Joeri zijn kat terug.

© Joeri Clason / Facebook

Ongelooflijk: man uit Enschede vindt zijn kat terug in val bij de buren

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

In het holst van de nacht zocht Joeri Clason zijn verdwenen kat. Toen hij hem hoorde ging het gekrijs bij Joeri door merg en been.

De 3-jarige kat Drako zat muurvast in een kattenval weggestopt onder de bomen in de tuin van zijn buren. 

Angstige uren

Aan die doordeweekse donderdag in november denkt Joeri niet graag terug. Toen hij ’s middags terugkwam uit zijn werk mocht de 3-jarige kat zoals altijd even naar buiten. “Normaal is Drako tegen etenstijd weer terug, maar nu niet. Er gingen wat uren voorbij, maar hij bleef weg”, zei Joeri tegen een journalist van het lokale dagblad Tubantia.

Vele angstige uren volgden. Joeri vreesde dat hij, zo kort na het verlies van zijn andere kat, opnieuw te maken had met de dood van een dierbaar huisdier. “Ik dacht: ik ben ze nu beide kwijt”

Over de schutting klimmen

Met de moed der wanhoop nam Joeri een besluit: “In de eerste nacht dat-ie weg is heb je de grootste kans hem terug te vinden, dus ging ik de straat op. Ik liep door de buurt, riep zijn naam en rinkelde met mijn sleutelbos. En toen hoorde ik hem.”. Het geluid van zijn krijsende kat zal Joeri nooit vergeten. Het kwam van achter de hoge schutting uit de tuin van een buurman. “Ik heb wel vier keer aangebeld, maar niemand deed open, dus ben ik over de schutting geklommen”, herinnert Joeri zich. 

Kattenval

Daar, weggemoffeld onder een boom in de tuin, vond Joeri zijn kat terug. Drako zat gevangen in een kattenval. Zachtjes en voorzichtig probeerde Joeri zijn kat te redden, maar voor hij het zich realiseerde ging het licht aan en stormde de buurman door de achterdeur naar buiten. „We schreeuwden heen en weer. Hij riep iets met kattenpoep, maar ik kon hem niet goed verstaan. Ik was boos en hij ook.” Gevoelsmatig uren later maakte de buurman de kooi open en Drako vluchtte weg. Nog bijna in shock holde Joeri erachteraan. “Hij is regelrecht naar huis gerend”. 

Joeri post foto's van het incident op Facebook
© Joeri Clason / Facebook

Vragen

Zekerheidshalve hield Joeri zijn kat daarna maar even binnen. Hij vreesde dat Drako iets mankeerde, maar behalve wat sneetjes op zijn neus lijkt alles goed. Met de schrik vrijgekomen dus, maar het laat Joeri niet los. Stel dat hij Drako niet had gezocht, wat zou er dan gebeurd zijn? Heeft Drako misschien al eerder vastgezeten? En vooral: waarom plaatste de buurman een kattenval in zijn tuin? 

Van een buurvrouw hoorde Joeri dat hij er geen kwaad achter moet zoeken. De buurman zou alleen zijn vijver willen beschermen tegen katten die in het water vissen. Joeri weet niet meer wie en wat hij kan geloven. Ooit wil hij het de buurman zelf vragen. Tegen de tijd dat die wat tot bedaren is gekomen. 

Politie

In de tussentijd zocht Joeri ook contact met de plaatselijke politie. In tegenstelling tot vallen voor ‘ongedierte’ zijn kattenvallen namelijk officieel verboden.  De politie is bereid te bemiddelen. “Dat de val verdwijnt, maar ook dat er een oplossing wordt gezocht voor de katten in de tuin. Want kattenstront is inderdaad vies”. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen