Aanbieding

Politie bij spoorweg

Al het treinverkeer lag stil om kat Dunya te redden. 

© Dierenambulance Amsterdam / Facebook

Treinverkeer Amsterdam stilgelegd om katje van het spoor te redden

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Kat Dunya kon op het laatste moment veilig van het spoor gehaald worden

Onmogelijke missie

De treinreizigers die eind september opeens niet verder konden bij station Lelylaan in Amsterdam en niet wisten waarom, kregen het antwoord van de dierenambulance.  Al het treinverkeer lag stil om kat Dunya te redden. 

Even leek het een onmogelijke opgave. Het spoorbedrijf haalde de mensen van de Amsterdamse dierenambulance, de politie en ProRail erbij, “maar de kat schoot behendig tussen de smalle opening van de betonregels en liet zich niet vangen”, zo deden dierenambulancemedewerkers verslag op Facebook.

Vangkooi

Bijna ten einde raad werd de Stichting Amsterdamse Zwerfkatten ingeschakeld, die het met vangkooien wilde proberen. Tientallen toekijkers hielden hun adem in. En toen, na eindeloos lijkende minuten, klonk het ‘TJAK’; kat Dunya zat veilig in een vangkooi. Dunya’s verzorgers vertelden later dat hun katje al sinds begin augustus spoorloos was. Zij zijn alle bij deze bijzondere reddingsactie betrokken mensen vast eeuwig dankbaar.

Ook de mensen van de dierenambulance kijken met een goed gevoel op de gebeurtenis terug:

“Een fijne samenwerking met diverse partijen en dan een happy end: daar doen we het voor!”  luidt de laatste zin in het ontroerende Facebookbericht.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen