Aanbieding

Europese gestreepte kat met een klein meisje

Niet alleen honden zijn helden!

© YouTube @Animal Planet

Ongelooflijk: kat redt peuter van verstikkingsdood (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Herbie, de kat van de familie DeMartini, redt het leven van een klein meisje door haar moeder naar het kleine meisje te leiden. Hier is hoe het verhaal zich ontvouwt. 

Herbie is een kat die werd gered van euthanasie en werd geadopteerd door Janine DeMartini. De kat toonde zijn dankbaarheid voor deze actie door het leven van de dochter van de jonge vrouw te redden. Een werkelijk spannend verhaal. 

Het opmerkelijke gedrag van de kat

Zoals te zien in een video die Animal Planet op YouTube heeft geüpload, begint Herbie op een avond in juli 2014 vreemd gedrag te vertonen.
De kat miauwt aanhoudend en is rusteloos. In het begin besteedt Janine niet veel aandacht aan het dier en het vreemde gedrag dat het vertoond. 

Op het moment dat Herbie de kamer van de vrouw binnenloopt en op het bed springt en miauwt zo hard hij kan, realiseert zij zich dat er iets mis is. Het is geen toeval dat de kat meestal lief, vriendelijk en kalm is.
Als DeMartini opstaat, springt Herbie uit bed en loopt naar de slaapkamerdeur. Op dat moment blijft hij even staan ​​en draait zich naar haar om. Janine realiseert zich dan dat de kat wilde dat ze hem volgde.

De kat heeft een goede reden

Herbie leidt haar vervolgens naar de kamer van haar dochter, de kleine Isabella. Als hij de slaapkamerdeur opent, ziet zij een angstaanjagend beeld. 
Haar dochter maakte geluiden alsof ze stikte en haar gezicht was volledig "begraven" door de deken.
"Ze moet zich hebben omgedraaid of zoiets," aldus de moeder in de video, overweldigd door de emoties en herinneringen aan het ongeluk.
Herbie denkt niet lang na: hij springt meteen in het bedje en krabt aan het dekentje om het van het gezichtje van de baby te halen. Zonder de tussenkomst van de kat om de vrouw wakker te maken, had het kind het niet overleefd.

«Ha salvato mia figlia - ha ammesso Janine nel video, asciugandosi le lacrime - Herbie è davvero un eroe».

Als maatschappelijk werker, die altijd heeft gepleit voor de voordelen van therapie met hulp van dieren, heeft Janine nu nog een goede reden waarom dieren zulke bijzondere wezens zijn. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen