Aanbieding

Roofvogel in de lucht

De roofvogel laat plotseling iets groots vallen!

© schame / Shutterstock

Wandelaars in shock nadat een roofvogel plotseling iets uit zijn klauwen laat vallen

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Op het eerste gezicht lijkt het geheel een ongevaarlijk natuurspektakel, maar dan begrijpen ze wat ze hier in het bos bij Keulen echt zien gebeuren.

Door de volgende gebeurtenis zat de schrik er toch even goed in bij de wandelaars. Ze waren op pad in de buurt van Keulen, in Duitsland wanneer ze plotseling een roofvogel opmerken die boven hen zweeft. Plots laat de roofvogel iets uit zijn klauwen glippen. 

Kitten valt uit de lucht

Op het moment dat de roofvogel iets uit zijn klauwen laat glippen, begrijpen mensen wat er uit de lucht komt vallen, het is een klein katje. Blijkbaar had de roofvogel het kitten als een smakelijk hapje gevangen, maar liet het vallen toen het over de bosrijke omgeving vloog.

Lucky Fly

Normaal gesproken zou een val van die hoogte een zekere dood betekenen voor een kitten. Gelukkig neemt dit verhaal een onverwachtse wending. De kitten maakt een relatief zachte landing op een struik, dat de impact dempt. De wandelaars schieten de kitten te hulp en pikken de viervoeter op.

"Lucky Fly", zoals de heldhaftige viervoeter wordt genoemd, wordt naar de Euskirchen Animal Welfare Association gebracht. Daar zorgen ze voor de jonge wilde kat, die zijn grootste avontuur gelukkig heeft overleefd. Volgens het dierenasiel "lijkt de kat geen schade te hebben opgelopen". Blijkbaar is de wilde kat ook op de goede weg, want: "Ze drinkt uit de fles."

Kitten

Het geredde diertje© Tierschutz Euskirchen
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen