Aanbieding

Maine coon kitten

Er klopte iets niet

© Otsphoto / Shutterstock

Vrouw koopt Maine Coon kitten via internet: even later krijgt ze onthutsend nieuws van de dierenarts

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Een kat kopen via internet kan rampzalige gevolgen hebben.

Gabriele is gek op Maine Coon katten. Enkele jaren geleden wilde ze haar wens in vervulling laten gaan en ondernam ze via internet een zoektocht naar kittens van haar favoriete kattenras. Tot haar geluk vond ze een fokker in de buurt van München. Binnen een paar e-mails waren alle formaliteiten geregeld.  Gabriele kon haar geluk niet op. Voortaan mocht ze zich de verzorger van een prachtige Maine Coon noemen! Helemaal in de wolken haalt ze het kleintje op. Maar ze merkt al snel dat er een probleem is. Een ernstig probleem: de kitten wilde niet eten.

Alles over het ras: de Maine Coon

Katje in groot gevaar

Eenmaal bij de dierenarts ontdekt Gabriele dat de fokker gelogen had over de leeftijd van het dier. De kat was veel te jong bij de moeder weggehaald en intussen ernstig ondervoed geraakt. Gabriele’s levende droom zou het misschien niet overleven. Daarbij: de dierenarts wist niet zeker of het een raszuivere Maine Coon betrof. 


Helemaal van de kaart door deze ontdekking probeerde de vrouw vervolgens contact te krijgen met de fokker, tevergeefs. 
We vertellen dit verhaal om je opnieuw te waarschuwen tegen het online kopen van dieren. Het adopteren van een dier is niet hetzelfde als de aanschaf van een paar Nikes. Maak kennis met de fokker en je misschien toekomstige familieleden. Vraag het hemd van de lijf! 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen