Aanbieding

Man kijkt uit het raam: hij beseft direct dat hij snel moet handelen om zijn kat te redden

Oprit cat-angry

Het schokkende en bizarre incident vond plaats buiten het huis van Steven en Julie Stephens in Queensland

© Loggingdownunder / TikTok

Een Australische medewerker van de dierenbescherming moet zich verdedigen voor een uitgelekte video. Op het filmpje is te zien hoe de medewerker probeert een kat uit het huis van de verzorgers weg te lokken om het dier ‘in beslag’ te kunnen nemen.

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds

Het schokkende en bizarre incident vond plaats buiten het huis van Steven en Julie Stephens in Queensland, in het noordoosten van Australië. Op camerabeelden van een camera bij de voordeur van de familie is te zien hoe een medewerker van de dierenbescherming probeert de kat naar de oprit te lokken. Ze pakt het dier op en wil het meenemen naar auto. 

Kat- napping! 

Geluk bij een ongeluk: verzorger Steven zag het allemaal live gebeuren toen hij even uit het raam keek. Een seconde later begreep Steven wat er aan de hand was en vloog hij de deur uit om de ‘dierenbeschermer’ bij de lurven te grijpen. 

Al snel kon de kattendief geen kant meer op. Helemaal in het nauw gaf ze de kat terug aan zijn verzorger. Steven vermoedt dat de medewerker van de dierenbescherming gebruik hoopte te maken van een maas in de Australische wet die zegt dat de dierenbescherming dieren in beslag mag nemen zodra ze afdwalen van privé terrein. 

Dierenbescherming had ook zes andere dieren in vizier

Overigens was dit niet de eerste keer dat de familie het aan de stok kreeg met de dierenbescherming. Kort daarvoor kwam een andere medewerker van de dierenbescherming langs om het stel te laten weten dat de autoriteiten van plan waren om maar liefst zes huisdieren in beslag te nemen. Naast een paar katten verzorgen de Stephens ook zes honden. Dat mag niet van de gemeente. Het zou in strijd zijn met een plaatselijke regeling waarin grenzen worden gesteld aan het aantal huisdieren dat Australiërs thuis mogen verzorgen. 

Steven Stephen geeft toe dat er een probleem is. Voorlopig is hij echter niet van plan afstand te doen van zijn honden. 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen