Aanbieding

Pitbull nadert man op straat
© Animal Planet - Youtube

Zwangere hond die over straat slentert, leidt reddingswerkers naar een hartverscheurende situatie

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Een verdwaalde Pitbull-moeder en haar puppy's zijn herenigd dankzij wat bijzondere hulp. Nu hebben alle honden een kans om hun perfecte thuis voor altijd te vinden.

Mensen zagen de arme Pitbull ronddwalen door de straten van New Orleans, VS. De hond was angstig en van streek en ze had overduidelijk een nest puppy's gekregen.
Dus een zeer attent iemand belde naar het Villalobos Rescue Center, een plaatselijke liefdadigheidsinstelling voor hondenopvang die gespecialiseerd is in het verzorgen en herplaatsen van kleine Pitbulls. Tia Torres, de manager en oprichter van het asiel, slaagde erin de hond binnen een paar uur op te sporen.

Een schreeuw om hulp

Ondanks haar angstige toestand en slechte lichamelijke conditie was de mama Pitbull verrassend vriendelijk. Ze verwelkomde de aaien en knuffels en slokte wat lekkers op.
Reddingswerkers hebben de zwerfhond aangelijnd met de bedoeling haar terug naar het asiel te brengen. Maar zodra ze aangelijnd zat, had deze vastberaden mama andere ideeën. Ze besloot om met deze mensen een wandeling te maken. En ze bracht hun terug naar een huis waar de puppy's waren.

De pups en teefje waren aan hun lot overgelaten nadat hun verzorger was gearresteerd. Tia denkt dat het teefje het huis heeft verlaten op zoek naar hulp. De staat van Tia, haar puppy's en het huis suggereerden dat de verzorger niet het soort persoon was dat ooit honden zou moeten hebben.
Na overleg met de politie en dierenwelzijnsorganisaties kreeg Tia toestemming om de honden mee te nemen. Daarna kregen de honden eindelijk de liefde en aandacht die ze verdienden.

Pitbulls zorgen voor een betere wereld

We weten niet zeker wat er daarna het teefje en haar pups is gebeurd, maar ze waren daar zeker op de juiste plek. Tia houdt van alle honden, maar is vooral gepassioneerd over het helpen en herplaatsen van Pitbulls.
Zoals elke echte hondenliefhebber begrijpt Tia dat deze lieve dieren vaak het slachtoffer zijn van negatieve stereotypen. En dat met de juiste training en socialisatie, Pitbulls gigantisch lieve dieren zijn met schattige persoonlijkheden.
De wereld heeft meer Pitbulls nodig, niet minder.

 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen