Somali

Foto: volwassen kat ras Somali
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Somali heeft een levensverwachting van 13 tot 15 jaar.

Karakter

Volwassen afmetingen

Poes 30 tot 35 cm
Kater 30 tot 35 cm

Volwassen gewicht

Poes 3 tot 4 kg
Kater 4 tot 5 kg
Vachtkleur
Rood Blauw
Vachttype
Lang
Oogkleur
Groen
Geel
Bruin

Aankoopprijs

Een Somali kost tussen de 650€ en 950€

Goed om te weten

Meer informatie over de Somali

Oorsprong en geschiedenis van de Somali

Er zijn twee theorieën over de oorsprong van dit ras. Het kan zijn dat ze afkomstig zijn van een genmutatie. In dit geval zouden er toevallig langharige kittens in de nesten van de Abessijnse katten zijn geweest. De andere theorie is dat fokkers na de Tweede Wereldoorlog, toen er nog maar twaalf Abessijnse katten in Engeland waren, ongebruikelijke kruisingen toestonden. Een langharig ras als de Perzische kat (die op dat moment geen platte snuit had) zou verantwoordelijk kunnen zijn voor het verschijnen van de "langhaarigen" bij de langharige Abessijnse katten. Naar verluidt werden de langharige soorten in het begin niet gebruikt voor het verdere fokken, maar aangezien het gen recessief is, kon het een paar jaar later weer verschijnen. In de jaren vijftig wijdden enkele Amerikaanse fokkers zich aan deze kleine "valse Abessijnse kittens", waardeerden ze en creëerden een nieuw ras. Verwijzend naar het land met dezelfde naam, dat grenst aan Ethiopië, dat vroeger Abessinië heette, noemden ze het nieuwe ras Somali. Tegenwoordig is dit ras over de hele wereld erg populair.

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Somali

Gemiddeld ligt de aanschafprijs van de Somali tussen € 650 en €950 afhankelijk van afstamming, leeftijd, afkomst, geslacht etc.

Het maandelijkse budget dat je moet plannen is gemiddeld €30 per maand om aan hun behoeften te voldoen, een kwalitatief hoogstaand dieet te geven en ze in goede gezondheid te houden.

Wil je een kat van het ras Somali?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Somali ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Somali geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: