Ragamuffin

Foto: volwassen kat ras Ragamuffin
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Ragamuffin heeft een levensverwachting van 12 tot 16 jaar.

Karakter

Volwassen afmetingen

Poes 22 tot 30 cm
Kater 22 tot 30 cm

Volwassen gewicht

Poes 4 tot 7 kg
Kater 5 tot 9 kg
Vachtkleur
Zwart Bruin Wit Rood Blauw
Vachttype
Lang
Oogkleur
Blauw
Groen
Geel
Diverse kleuren

Aankoopprijs

Een Ragamuffin kost tussen de 700€ en 1100€

Goed om te weten

Meer informatie over de Ragamuffin

Oorsprong en geschiedenis van de Ragamuffin

De Ragamuffin komt uit het zuiden van de VS. Hun geschiedenis is nauw verbonden met die van de Ragdoll. In de jaren zestig begon een Amerikaanse fokker genaamd Ann Baker met het fokken van een nieuw ras, dat ze “Ragdoll” noemde omdat de katten erg aanhankelijk waren. Mevrouw Baker was een vrouw die strikte regels oplegde aan andere fokkers die haar ras wilden blijven fokken.

In 1994 reageerden de andere fokkers op de twijfelachtige fokmethoden van Baker door het professionele contact met haar te verbreken en hun eigen ras te creëren. Ze kruisten Ragdolls met Perzen, Himalayans, Turkse Angora's en katten van gemengde rassen. Op deze manier was het belangrijkste doel om de kalmte en zachtheid van de katten te behouden en werd er minder nadruk gelegd op de overerving van fysieke kenmerken. Ondanks talloze vragen over het ras vanwege hun geschiedenis, wordt de Ragamuffin sinds 2003 erkend door de CFA.

Door de fonetische en semantische overeenkomst kan worden aangenomen dat de naam "Ragamuffin" een knipoog is in de richting van de naam "Ragdolls" van Ann Baker.

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Ragamuffin

Gemiddeld ligt de aanschafprijs van een Ragamuffin tussen de € 700 en € 1100. Deze prijs varieert afhankelijk van de afstamming, het ras, de leeftijd, het geslacht, etc.

Het maandelijkse budget dat je moet plannen, is gemiddeld €40 per maand om de kat te voorzien van hoogwaardige voeding en om ze in goede gezondheid te houden.

Wil je een kat van het ras Ragamuffin?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Ragamuffin ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Ragamuffin geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: