Het team

icon idea
Neem contact op met de redactie

Voor vragen of suggesties kun je het contactformulier invullen. Kies bij 'ontvanger' voor 'de redactie'. We horen graag van je! Tot snel!

De redactie

icon user_expert
De experts
Nelleke Pieters
icon authors/editor

Nelleke Pieters

Country Manager

Nelleke is Country Manager en eindredacteur van Wamiz Nederland. Opgegroeid in een klein dorpje, met veel huisdieren (van ratten en parkieten tot katten en kippen) en nu in de grote stad met kater Simba die duidelijk de baas is in huis. In haar vrije tijd gaat ze graag mee schapendrijven met familie-Bordercollie Quin of knuffelen met zijn neef: Labrador Partout. 

Lees meer
Ellen Klaver
icon authors/editor

Ellen Klaver

Vertaler

Ellen Klaver is freelance vertaler en voice over. Wanneer ze niet aan het werk is, speelt ze met poes Pluis of wandelt ze met Teckel Bartje. Ze is opgegroeid met katten, maar heeft alsdroomhonden de Nova Scotia, Border Collie, Beagle en de Teckel. 

Lees meer
Marieke ten Donkelaar
icon authors/editor

Marieke ten Donkelaar

Redacteur

Marieke ten Donkelaar is freelance tekstschrijver, Pinterest specialist en illustrator. Haar hele leven is ze bang geweest voor honden, totdat het moment kwam dat ze merkte dat haar angst omsloeg naar interesse. Halverwege 2019 kwam ze haar eerste liefde op vier pootjes tegen. Een kleine mix tussen een Bichon Frisé, Maltezer, Shih-tzu en Teckel met de naam Max. In 2021 is daar Checo bijgekomen, een mix tussen een Yorkshire Terriër/Shih-tzu en een Pekinees/Shih-tzu. Droomhonden zijn de Berner Sennenhond en de Sibarian Husky.

Lees meer
Maya van Tol
icon authors/editor

Maya van Tol

Redacteur

Maya is een freelance communicatiespecialist en coach. Na met katten opgegroeid te zijn in Rotterdam, is ze naar Den Haag verhuisd voor haar studie, en verliefd geworden op de hofstad. Op het moment is ze huisdierloos, maar ze struint de dierenasiels af op zoek naar een lieve knuffelkat.

Lees meer

Heb jij een verhaal om te delen?

Bij Wamiz zijn we altijd op zoek naar nieuwe verhalen, spannend, ontroerend, in tekst of video, deel het met ons! Wij horen graag de avonturen van jouw dieren. Twijfel niet om jouw verhaal te delen.

De experts

icon user_author
De redactie
Laure-Anne Viselé-Jonkman
icon authors/animal

Laure-Anne Viselé-Jonkman

Hondengedragsdeskundige | Hondentrainer

Laure-Anne is in 1997 als Zoöloog van de Universiteit van Newcastle (VK) afgestudeerd. Zij haalde vervolgens een Postgraduaat Diploma in Toegepast Diergedrag (met grote onderscheiding) en een hele rij professionele certificaten, waaronder Kynologisch Instructeur (bij de O&O).
 
Laure-Anne woont in Den Haag samen met haar man, haar zoon en haar totaal gekke Labrador, Django, een afgekeurde blindegeleide hond. Samen met een partner runt zij het OhMyDog! Hondenkenniscentrum. Hier geeft Laure-Anne groepslessen, privétrainingen en gedragstherapie aan honden(h)ouders maar ook lezingen aan hondenprofessionals! Daarnaast is zij docent voor een aantal certificatie-instituten voor kynologisch instructeurs en gedragstherapeuten, en schrijft ze regelmatig over hondengedrag voor verschillende websites en tijdschriften.

Lees meer
Pieter Pieters
icon authors/animal

Pieter Pieters

Hondentrainer

Pieter Pieters is vrijwillig herder bij stichting Crosshill in Heemskerk. Een stichting die de begrazing verzorgd in het duingebied tussen Wijk aan Zee en Castricum. Met 2 profs, 6 vrijwilligers en 9 Border Collies wordt er zorggedragen voor zo’n 450 schapen, 90 geiten, 80 Hooglanders en 20 Exmoor Pony’s.

Beroepsmatig geeft Pieter samen met zijn Border Collie Quinn, workshops schapendrijven via zijn trainingsbureau schapendebaas.nl. Tijdens deze workshops leren deelnemers veel over het drijven van schapen en niet in de laatste plaats doen ze leuke inzichten op over zichzelf.

Lees meer
Ashley van Lieshout
icon authors/animal

Ashley van Lieshout

Hondentrainer | Hondengedragsdeskundige

Ashley is afgestudeerd kynologisch instructeur, gedragstherapeut voor honden en trotse eigenaar van hondenschool: Dog’s favourite.

 

Vanaf kleins af aan is ze altijd al in dieren geïnteresseerd. Na HBO opleiding Dier- en veehouderij is ze zich gaan specialiseren in gezelschapsdieren, door o.a. de opleiding tot kynologisch instructeur en gedragstherapeut voor honden bij DogVision te volgen. Daarna heeft ze de opleiding tot Hoopers instructeur en Canine Freestyle instructeur gevolgd.

 

In 2020 is ze haar eigen hondenschool in Gouda gestart: Dog’s favourite. De combinatie van het lesgeven aan puppyeigenaren en begeleiden van eigenaren tijdens gedragstherapie voor honden met probleemgedrag geeft een mooi afwisseling in het werk.

 

Vanwege de drukte met haar eigen bedrijf heeft Ashley momenteel geen eigen hond in huis. Doordat het huis leeg is kan ze af en toe ook honden opvangen. Zo is Trip, een Stafford(kruising?) vanuit het dierenasiel, bijna 10 maanden bij haar geweest. Gelukkig hebben haar ouders drie Spaanse waterhonden die ze altijdvoor de opleidingen, trainingen, foto’s en video’s mag gebruiken.

Lees meer
Charlotte Bouma
icon authors/animal

Charlotte Bouma

Hondentrainer | Hondengedragsdeskundige

Charlotte heeft een uit de hand gelopen hobby, namelijk: honden. Wat begon als een hobby heeft geleid tot een gediplomeerd kynologisch instructeur en gedragstherapeut. Ondertussen heeft ze een eigen hondenschool en gedragstherapie praktijk: Dog Mind. De missie van Charlotte is om de eigenaar en de hond dichter bij elkaar te brengen door o.a. de eigenaren het gedrag van hun hond te laten begrijpen. In haar trainingen staan begrip, respect, vertrouwen en plezier voorop. 

 

Charlotte woont in Zeewolde samen met haar partner Tom, Border Collie Guus en Roemeen Beau. 

Lees meer

Word redacteur

Sluit je aan bij ons team van experts en ontwikkel je invloed op het web door een Wamiz-expert te worden! Aarzel niet om contact op te nemen met de redactie: